Zou levensgenieter een beroep kunnen zijn?

Als mensen me vragen wat ik nou precies doe, dan zeg ik wel eens voor de grap: “ik ben levensgenieter”. Maar eigenlijk is dat ook zo.

 

 

Ik probeer om zoveel mogelijk leuke dingen te doen en van zoveel mogelijk dingen te genieten. Hoe klein dan ook.

En natuurlijk heb ik ook baaldagen en shitmomenten. Die heeft iedereen. En dat is ook goed, want dan leer je de goede dingen en momenten in je leven te waarderen.

 Het is heel makkelijk om in een negatieve spiraal terecht te komen en daarin te blijven hangen. Want op een of andere manier is het heel menselijk dat we alle negatieve gedachten die we hebben of negatieve kritiek die we krijgen, klakkeloos  geloven. En als het om positieve gedachten gaat of als we complimenten krijgen, dan wuiven we die vaak weg, we voelen ons er ongemakkelijk bij of geloven het zelfs niet.

 Nu ik dit typ besef ik me dat ik dat in mijn eerste zin ook doe….ik zeg voor de grap dat ik levensgenieter ben. Hiermee zwak ik het af en maak ik het klein. Maar in werkelijkheid doe ik het echt. Dus bij deze: “IK BEN EEN LEVENSGENIETER”.

Waarom ben ik dan een levensgenieter?

Omdat ik het leuk vind, omdat ik er blij van word, omdat ik er energie van krijg, omdat ik dan positief tegen de dingen aan kan kijken, omdat ik dan gezelliger en liever ben voor mezelf en voor de mensen om me heen.

Ik ben het ook een hele tijd niet meer geweest.

 Ik kon enorm genieten van mijn werk en vond het heerlijk om mijn kennis en kunde ook aan anderen te leren. Het gaf me een goed gevoel, ik werd er blij van. Ik ging graag naar mijn werk. Het was er (meestal) gezellig en er werd veel gedeeld onder elkaar. Tot het moment dat er iets voorviel op het werk en ik me daardoor heel alleen en in de steek gelaten voelde. Ik werd steeds negatiever, genoot nergens meer van, huilde veel en was doodmoe.

De dokter adviseerde me rust en dat heeft me heel erg goed gedaan. Ik ben me gaan verdiepen in diverse manieren van ontspanning en het werken met energie. En heb daar mijn weg in gevonden. Ik heb o.a. geleerd dat ik anderen iets kan leren zonder het ook voor ze op te lossen. Ik gaf ze bijvoorbeeld niet meer de oplossing, maar stimuleerde ze om zelf de oplossing te vinden. Ik gaf ze een duwtje in de juiste richting zeg maar. Daardoor kreeg ik niet alles meer op mijn bordje en kreeg ik meer ruimte en tijd. Ik hoefde het dus niet alleen te doen. Dit is een vorm van mijn grenzen aangeven.

Omdat ik weer ruimte had en niet meer het gevoel dat ik het alleen moest doen, kreeg ik ook weer plezier in mijn werk. Ik werd weer positief in plaats van negatief, ik werd weer vrolijk, ik genoot weer van de dingen die ik deed.

Ik ben weer de levensgenieter die ik altijd al was.

 

Ik gebruik het genieten ook heel bewust op mijn baaldagen en bij shitmomenten.

Ik probeer iedere dag te eindigen met 3 dingen te bedenken waar ik van genoten heb. Hoe klein dan ook. Daarmee sluit ik mijn dag toch positief af. Door dat te doen ga je met een ander gevoel slapen dan dat je in je negativiteit was blijven hangen. Je zult een betere nachtrust hebben waardoor je ook weer fitter opstaat. En dat is een goede start voor je volgende dag. En dat geeft je gelijk meer energie. En dat is wat we toch allemaal willen? Ik heb tenminste nog nooit iemand horen zeggen: “hé wat fijn dat ik slecht geslapen heb en dat ik met weinig tot geen energie deze dag mag beginnen”. Dus deze oefening om de dag af te sluiten met aan positieve dingen denken, heeft echt een functie.

 

Ga het eens proberen en laat me weten hoe het voor jou werkt.

 

Ik hoop dat je genoten hebt van deze blog en dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Fijne dag nog en mocht je met vakantie gaan, dan wens ik je veel plezier en rust en geniet daar met volle teugen van!

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil jij meer tips over ontspanning? Download dan mijn GRATIS e-book ‘Is ontspanning een productieve bezigheid?’

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme