Vind jouw balans op een natuurlijke manier

Wat is Reiki?

Reiki is een oude Japanse heelkunst. Het woord Reiki is opgebouwd uit twee Japanse karakter-tekens. Rei betekent ‘universeel’ en Ki betekent ‘energie’.

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Reiki is een holistische natuurgeneeswijze die balans brengt op alle holistische niveaus:

  • Fysiek
  • Mentaal
  • Emotioneel
  • Energetisch
  • Spiritueel

Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

Je kunt je vast nog wel die keer herinneren dat je als kind gevallen bent en dat je vader of moeder een hand op die pijnlijke plek legde. Onbewust gaf dat verlichting en troost!

Energie

Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades; door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt en waardoor je op een bepaalde manier gaat leven.

Dit wordt steeds meer ontwikkeld naarmate je ouder wordt. Als pasgeborene heb je die blokkades en mechanismen nog niet. Je bent, met andere woorden, bij je geboorte nog helemaal puur en staat zonder enige obstructie in verbinding met de universele energie. Dit noemen we heel en compleet zijn. Door je ontwikkeling, opvoeding, ervaringen en allerlei omgevingsfactoren is die verbinding steeds minder puur; je bouwt als het ware lampenkapjes om je heen, waardoor het licht van de energie steeds iets minder fel wordt.

 

Door al deze factoren kun je de verbinding kwijt gaan raken. Als je verbinding kwijt raakt, kan dat een teken zijn dat je je hart niet meer volgt. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer met de verwachtingen van anderen in je omgeving mee in plaats van naar jezelf te luisteren, waardoor je onzeker of onrustig wordt en maakt geen verbinding meer met je gevoel. Je zit steeds meer in je hoofd, vol met gedachten en dwingende overtuigingen. Hierdoor kun je uiteindelijk allerlei klachten krijgen, waarvan de oorzaak steeds dieper zit. Je kunt ziek worden op verschillende holistische niveaus: bijvoorbeeld mentaal en energetisch doordat je een burn-out krijgt, mentaal en emotioneel depressief raakt of fysiek allerlei klachten krijgt waar je niet direct een aanwijsbare oorzaak voor kunt vinden.

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie hersteld wordt. Een Reiki therapeut kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en je holistische niveaus worden in balans gebracht. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen.

Hoe werkt het?

1.

Aanraking

Het doorgeven van de reiki-energie gebeurt meestal door eenvoudige aanrakingen. Iemand die reiki geeft, doet dit dus doorgaans door zijn of haar handen op bepaalde plekken op het lichaam te leggen. 

2.

Ontspanning

Reiki zorgt voor ontspanning doordat ze de blokkades die de onrust of nervositeit in je lichaam veroorzaken opzoekt

3.

Blokkades

Vervolgens gaat je lichaam zelfhelend te werk om die blokkades te verhelpen.

4.

Afspraak

Maak een afspraak online of bel 06-48276975. De kosten van een behandeling zijn € 42,50 en het duurt ca 1 uur.

Reiki kan o.a. helpen bij:

Moe zijn/te weinig energie hebben

Burnout

Hoofdpijn

De overgang

Artrose of andere gewrichtsklachten

Botbreuken

 

Hooikoorts

Nek/schouderpijn

Lichamelijke klachten die de dokter niet kan vinden

Stress

Emotionele verwerking

Aanvulling energie na bestraling/chemo behandelingen

Herstel na een (grote) operatie

Ziekte

Slecht slapen

Energie leveren ter ondersteuning in je dagelijks (drukke) bestaan.

Reiki vervangt NIET de behandeling van arts of specialist, maar werkt aanvullend.

Zelf reiki leren?

Wil je jezelf Reiki leren geven? Meld je dan aan voor de cursus Reiki graad 1.

Op een open en onbevangen manier ging ik de behandelingen in bij Irene. Bijzonder wat er na een paar minuten al gebeurde.

Ik voelde dat mijn lichaam helemaal reageerde op de reikibehandeling.  Het fijne is dat Irene zonder het te verklaren of iets aan te hangen van wat het is, me het liet voelen. Daardoor voelde ik dat er heel veel spanning uit het lichaam kon stromen en dat mijn lichaam warm werd. Na de behandeling en ook de weken erna voelde ik me heel ontspannen, open en energiek.

Nu bezoek ik maandelijks Irene voor een Reikibehandeling en het brengt me steeds weer nieuwe inzichten en steeds mag ik wat loslaten.

Voel me als herboren.

Ingrid

”Ik ben voornamelijk terecht gekomen bij Irene met vermoeidheidsklachten. Hier loop ik al een tijdje mee rond en ik kreeg er de vinger maar niet achter. Op aanraden van familie heb ik een aantal Reiki behandelingen genomen. Dit was geheel nieuw voor mij, ik had er wel eens van gehoord maar had het nog nooit meegemaakt.

Als ik een behandeling heb gehad voel ik me meestal direct al een stuk positiever en relaxter. Dit werkt vaak nog een tijdje door. Ook denkt Irene graag met je me over wat je zelf nog kan bijdragen aan het punt dat je wilt verbeteren.

Inmiddels lukt het me steeds beter te luisteren naar mijn eigen lichaam en mijn vermoeidheid onder controle te krijgen.’’

Roan

Fijne behandeling. Bij Irene voelde ik me meteen op m’n gemak.

Dewi

Diverse keren heb ik een reiki behandeling ondergaan. Het geeft je rust en energie tegelijk. Na de behandeling voel je je heerlijk ontspannen. De sfeer is relaxt. De behandeling vindt plaats in een knusse behandelkamer. 

Roy

Irene werkt vanuit haar eigen ervaringen, interesse en opleiding vol passie. Op een rustige wijze laat ze je kennismaken met meditatie, reiki, roos reading etc. Dit doet ze zowel in een kleine groep in huiselijke kring als bij bedrijven, waarbij medewerkers hun momenten van ontspanning en “bewust-zijn” ervaren o.a. door eenvoudige ademhalingsoefeningen. Je zit lekkerder in je vel. Gun het jezelf of je medewerker. Een mooi cadeau voor de komende feestdagen of zomaar omdat je het verdient!

Gerry

Een vrije dag, je rijk voelen, een hobby oppakken die al heel lang stil lag. Genieten!

Dit n.a.v. een paar reikibehandelingen.

Nan

Blij dat ik de keuze heb gemaakt Reiki sessies bij Irene te doen!
Ik kwam bij Irene terecht met depressie, paniekklachten en nog een tal van andere klachten. Ik was volledig uit balans en had weinig eigenliefde meer, ook ging het erg moeizaam in mijn dagelijks leven.
Na een aantal behandelingen ben ik weer meer in mijn kracht komen te staan en gaan de dagelijkse handelingen weer minder moeizaam en meer vanzelfsprekend. Heb in een korte tijd meer gedaan gekregen dan voor de behandelingen. Ik leef weer meer vanuit mijn hart dan vanuit mijn hoofd.
Elke behandeling heb ik als zeer speciaal ervaren, de adviezen, haar kundigheid, liefde en zorgzaamheid heeft mij diep geraakt. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar en in haar knusse praktijk ruimte.
Mijn dankbaarheid is groot.
 
Dankjewel voor de goede zorgen, lieve Irene!

 

Melissa

Hoi Irene, ik wilde even laten weten dat ik me echt heel goed voel. Je reiki kracht is echt heel krachtig. Ik verheug me op de volgende reikibehandeling. Ik heb het gevoel dat ik weer de oude ben. En dat ik niet meer de hele dag pieker.

 

Ik ben bij pura portenza gekomen door een tip van iemand die zei dat reiki helpend kan zijn m.b.t mijn vermoeidheid. Ik had geen verwachting. Irene zorgde meteen dat ik mij op mijn gemak voelde. Ik heb fijne tips gekregen. Na de behandeling voelde ik mij rustig. Ik ga nu voelen hoe verder en wat het mij brengt.

Luisteren naar mijn lichaam.

 

Renée

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak