Pura Potenza

Wat is Reiki? Alles wat je moet weten over deze Japanse geneeswijze

Reiki: de kracht van universele levensenergie

Wil jij ook diepe ontspanning en rust ervaren, je energieker en uitgerust voelen en afrekenen met stress en angstgevoelens? Dan is Reiki misschien iets voor jou. Deze eeuwenoude Japanse geneeswijze, wat letterlijk “universele levensenergie” betekent, wordt steeds populairder als alternatieve vorm van geneeskunde vanwege de ontspannende en rustgevende effecten op lichaam en geest. Hieronder leg ik uit hoe Reiki werkt en welke voordelen het biedt.

Wat is Reiki?

Reiki is een holistische behandelmethode die erop gericht is om lichaam en geest in balans te brengen met behulp van universele levensenergie. Het idee hierachter is dat energieblokkades in ons lichaam kunnen leiden tot fysieke en mentale klachten. Bij Reiki wordt door middel van handoplegging de energie weer in balans gebracht, waardoor het lichaam zichzelf kan helen. Het kan diepe ontspanning en rust bieden, waardoor mensen zich na een Reiki-sessie energieker en uitgerust voelen. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens en het verbeteren van slaapproblemen.

Toegankelijkheid van Reiki

Het mooie van Reiki is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand. Reiki kan als aanvulling op reguliere medische behandelingen worden ingezet, maar ook als zelfstandige therapie.

Reiki behandeling

Reiki-behandelingen en cursussen

Als Reiki Master ben ik gespecialiseerd in persoonlijke Reiki-behandelingen. Door middel van handoplegging breng ik de universele levensenergie over, wat kan leiden tot een ontspannen en energiek gevoel. Of je nu lichamelijke pijn, stress, angst of andere problemen hebt, ik kan je helpen om balans te vinden en de optimale gezondheid te bereiken.

Naast behandelingen geef ik ook Reiki-cursussen, die geschikt zijn voor beginners tot gevorderden. Tijdens deze cursussen leer je hoe je Reiki kunt gebruiken om zowel jezelf als anderen te helen. Met mijn persoonlijke begeleiding en ondersteuning ontdek je hoe Reiki je kan helpen om innerlijke rust te vinden en energieën in evenwicht te brengen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar manieren om je lichaam, geest en ziel in balans te brengen, dan kan Reiki je daarbij helpen. Het is een toegankelijke en effectieve vorm van alternatieve geneeskunde die als aanvulling op reguliere medische behandelingen of als zelfstandige therapie kan worden gebruikt. Of je nu een Reiki-behandeling wilt boeken of meer wilt leren over deze prachtige energie, neem gerust contact met me op voor meer informatie. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te helpen ontdekken hoe Reiki jou kan ondersteunen.

reiki behandeling

Reiki behandeling

Ja hier wil ik meer over weten!

Cursus reiki 1

Cursus Reiki 1

Ja hier wil ik meer over weten!

Cursus Reiki 2

Cursus Reiki 2

Ja hier wil ik meer over weten!

Cursus Reiki 3a

Cursus Reiki 3a

Ja hier wil ik meer over weten!

Reikibehandeling
Reiki cursus
Reiki cursus

Mijn ervaring met Reiki: ontdek de kracht van energie en de impact op je leven

In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met Reiki. Ik leed aan rugklachten en kon geen blijvende oplossing vinden. Gelukkig ontdekte ik Reiki via een manuele therapeut en na drie behandelingen was ik van mijn klachten af.

Een maand later werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan een Reiki-cursus. Hoewel ik nog nooit van Reiki had gehoord, was ik nieuwsgierig en besloot ik mee te doen. Wat een verrijkende ervaring was dat!

De cursus Reiki Graad 1 opende mijn ogen voor de kracht van energie. Ik leerde niet alleen hoe ik Reiki kon gebruiken om klachten te verminderen, maar ook hoe ik op een holistische manier naar mijn lichaam kon luisteren en naar mijn emoties kon kijken. Door Reiki werd ik rustiger en kon ik me beter ontspannen. Ik voelde me minder moe en kon mijn energie beter managen.

Reiki heeft me geholpen in mijn persoonlijke groei en heeft me zelfs geleid naar het runnen van mijn eigen praktijk als Reiki Master. Ik ben ontzettend dankbaar dat Reiki op mijn pad is gekomen en dat ik deze mooie techniek mag doorgeven aan anderen.

Ervaringen met Reiki: persoonlijke verhalen

Ruim 25 jaar geleden heb ik een een Reiki 1 cursus gevolgd. Hierna heb ik er jaren niets meer mee gedaan.
De laatste tijd kwam ik Reiki steeds tegen op mijn pad. Ik ging googelen en kwam al snel uit op de website van Irene, Pura Potenza. Haar site sprak mij meteen aan en heb mij aangemeld voor de cursus Reiki 1.
De eerste les voelde meteen goed. In een kleine setting zorgt Irene voor een warme, ontspannen en open sfeer. Er is genoeg ruimte voor vragen, ook je ‘eigen verhaal’ mag er zijn.
Door het oefenen op mijzelf voel ik een positieve verandering in mijn lichaam. Het geeft mij een moment van rust en ontspanning en ik voel de energie in mijn lichaam weer doorstromen.
Ik ben zo enthousiast geworden, dat ik me al opgegeven heb voor Reiki 2.

Dankjewel Irene

Ilse

Reiki 1 cursus

Altijd al nieuwsgierig naar Reiki, en wat het met je doet. Na mijn eerste behandeling bij Irene was ik verkocht. Je voelt je ontspannen en hebt meer energie. Ik heb mij meteen ingeschreven voor de cursus Reiki 1.

 Met de Reiki cursus leer je van Irene in een ontspannen en op een rustige manier hoe je jezelf kan behandelen, maar ook leer je de basis om anderen te behandelen.

 In eerste instantie was het mijn doel om puur mijzelf positieve energie te geven, maar dit wil ik niet voor mezelf houden. Iedereen verdiend meer energie, want in deze drukke maatschappij kunnen we dit wel gebruiken.

Ellen

Reiki 1 cursus

Voordat ik naar Pura Potenza ging voelde ik mij al een paar maanden futloos en gedemotiveerd. Ik voelde me burned out. Ik ging rondkijken voor natuurlijke geneeskunde en kwam zo bij haar terecht. Ze had al snel plek voor de eerste afspraak. Ik kreeg eerst uitleg over wat het inhield en wat ze ging doen, vervolgens begonnen we. Tijdens de eerste behandeling voelde ik het al gelijk. Na de behandeling merkte ik ook direct verschil! Na inmiddels drie behandelingen voel ik mij weer energieker en gemotiveerd. Iris zelf is een vriendelijke vrouw die je gelijk op je gemak laat voelen. Ik raad het zeker iedereen aan want je kan bijna voor elke lichamelijke klacht bij haar terecht.

Jaicey

Reiki behandeling

Meerdere Reiki behandelingen mogen ontvangen van Irene en de reiki I cursus gevolgd bij haar. En wauw wat een ervaringen die mijn leven letterlijk veranderd hebben. Van zeer diep in de put en volledig uit balans zijn, tot weer volledig in de bloei en vooruitgang op veel gebieden. Dankjewel dat mijn nieuwe reis bij jouw mocht beginnen en nog volop in ontwikkeling is met de reiki II cursus!

Melissa

Reiki behandeling en cursus

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme