Pura Potenza

VOEL JE WEER ENERGIEK

Mijn leven stond altijd in het teken van zorgen voor anderen

 

Toen ik 22 was, verhuisde ik met mijn toenmalige partner naar het noorden van Nederland en ging ik werken als vertegenwoordiger bij een groot bedrijf wat kantoorartikelen en meubilair verkocht. Een heel gezellig bedrijf, maar 50 tot 60 uur in de week werken was er ook heel normaal. Ik reed door heel Nederland om naar klanten te gaan. Lange dagen dus. Daarnaast runde ik het huishouden, kookte ik uitgebreide etentjes voor vrienden, gingen we veel naar concerten en vaak reden we in het weekend naar onze familie en vrienden in Limburg.

Dit ging een paar jaar goed maar ik merkte dat ik minder goed ging slapen en doodmoe was, ik had geen energie, ik piekerde dag en nacht, ik had een kort lontje en ik had last van mijn rug, nek en schouders.

Ik nam meer rust en dat deed me goed. Ik kreeg een zoon, ging veel minder werken en genoot hiervan. Maar mijn relatie ging over en ik verhuisde, samen met mijn zoontje van nog geen 1,5 jaar, terug naar mijn geboortestad en ging op zoek naar ander werk. Ik werd ambtenaar. Rustig beroep zou je zeggen ha ha.  Maar de bureaucratie en inefficiëntie in deze wereld zorgde ervoor dat ik weer ging malen, ik kon niet meer slapen, was doodmoe, had geen energie, kreeg uitslag in mijn gezicht, de klachten in mijn rug, nek en schouders werden weer erger. Ik werd er doodmoe van en deed niks anders meer dan werken, het huishouden runnen en voor mijn zoon zorgen. Voor andere dingen had ik echt geen energie meer.

 

Ondertussen was ook spiritualiteit en werken met energie op mijn pad gekomen En dat was voor mij de oplossing. Ik leerde hoe ik met mijn energie kan omgaan en deze op peil kan houden, hoe ik tijd voor mezelf vrij kan maken in deze hectische wereld waarin we leven en iedereen iets van je wilt. Ik doe weer dingen waar ik van geniet zoals Italiaans koken, een boek lezen, naar de sauna gaan, uitjes met mijn gezin en wandelen in de natuur. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en om me te ontspannen. Om voor mezelf te zorgen en mezelf op de eerste plaats te zetten.

En op dit moment ben ik zelf nog aan het herstellen van post covid en ook in dit proces ervaar ik weer hoe belangrijk het is om goed naar mijn lichaam te luisteren, om rust te nemen, om te ontspannen en om goed voor mezelf te zorgen. Dat helpt me om mijn energie te verdelen en om niet over mijn grenzen heen te gaan. En op deze manier geniet ik van het leven.

Mijn visie op genoeg energie hebben is heel simpel

Ik vind dat je niet alleen kunt geven, maar ook moet nemen. En dat is niet egoïstisch. Sterker nog, ons lichaam geeft ons heel veel seintjes als je niet goed voor jezelf zorgt. Als je leert om die seintjes te herkennen, ernaar te luisteren en er preventief mee aan de slag gaat, krijg je genoeg energie om in plaats van futloos je bed uit te komen, weer te gaan sprankelen. Dan zit je weer lekker in je vel. Is dit lastig? Ja soms wel, maar als ik het kan, kun jij het ook.

Wat je over mij moet weten

Ik hou van mensen en gun iedereen een mooi en energiek leven. Ik ben een doener en creatief. Ik denk in oplossingen en ben eigenwijs. Voor mij zijn er altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik ben duidelijk, stel soms lastige vragen, laat je af en toe “auw” zeggen, maar doe dat wel op een liefdevolle manier. Ik hou niet van smoesjes en ja maar. Ik verwacht inzet van jou als we samenwerken.  Dat is de enige manier om dingen te veranderen. Ik geef de handvaten, het werk moet je zelf doen. Ik deel graag mijn wijsheid, maar wel met 2 voeten stevig op de grond. Mijn favoriete quotes zijn: “Leef je mooiste leven, je leeft het tenslotte maar één keer” en “Il dolce far niente”, wat zoiets betekent als de kunst van het niets doen en genieten.

Wat is nou typisch Irene

 

Z

Ik heb een enorme liefde voor Italië

Ik grap altijd dat ik in het verkeerde land geboren ben

Z

Maar mijn man en zoon zijn mijn echte grote liefdes

En daarnaast heb ik ook nog  een hele eigenwijze papegaai. Ik ben trots op mijn gezin.

Z

Waar ik ook veel liefde voor voel is espresso

Zonder kan ik de dag niet starten.

Z

Mijn guilty pleasure

Dat zijn M&M’s. En het liefst de gele. Ik vind Mr. Peanut zooooo schattig!

Z

Mijn haarkleur verandert regelmatig

Dus kijk er niet van op dat je me op de foto ziet staan met blond haar en dat ik de deur opendoe met donker haar. Dat is echt heel normaal.

Z

Ik ben een echte levensgenieter

Ik geniet van heel veel kleine dingen om me heen en ben me hier ook heel bewust van.

Durf jij een kennismaking met mij aan?

Denk je dat ik de persoon ben die jou kan helpen om weer rust  en energie te krijgen én te houden, die jou van futloos uit je bed komen weer kan laten sprankelen?  Vul dan het contactformulier in via onderstaande button. Ik kom dan binnen 2 werkdagen bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme