Waarom zelfzorg geen egoïsme is, maar juist productief kan zijn

Ben jij op zoek naar manieren om beter voor jezelf te zorgen, maar vind je het lastig om daar tijd voor vrij te maken? Of voel je je schuldig als je even de tijd voor jezelf neemt en denk je dat je beter altijd bezig kunt zijn met productieve activiteiten? Dan is het e-book “Waarom zelfzorg geen egoïsme is, maar juist productief kan zijn” echt iets voor jou!

In dit e-book leer je waarom zelfzorg juist essentieel is voor je productiviteit. Door goed voor jezelf te zorgen, krijg je meer energie, ben je beter in staat om stress te hanteren en ben je productiever in de tijd die je wél aan werk besteedt. Maar hoe doe je dat dan, goed voor jezelf zorgen? In het e-book worden verschillende praktische tips en oefeningen beschreven die je kunt toepassen om meer aandacht te besteden aan zelfzorg.

Dus wil jij meer balans in je leven en op een productieve manier beter voor jezelf zorgen? Vraag dan nu het e-book aan en ontdek waarom zelfzorg geen egoïsme is, maar juist een investering in je eigen productiviteit.

Voel je je al langer futloos? Krijg je regelmatig uit je omgeving terug dat je een kort lontje hebt? Word je steeds negatiever? Slaap je slecht? Heb je fysieke klachten zoals last van nek en schouders? En gaat het niet over?

Veel van mijn klanten hebben heel wat ballen in de lucht te houden. Ze zijn werknemer, echtgenoot, moeder en soms nog wel meer.  Als je dan last hebt van fysieke en andere klachten die langer dan 3 maanden aanhouden, is het belangrijk om hulp te zoeken.

Om je blijvend uitgerust en energiek te voelen is het belangrijk om patronen te doorbreken, je grenzen aan te geven en weer te leren ontspannen en genieten van dingen waar je al een hele tijd niet aan toe bent gekomen. Dit is waar ik mijn klanten bij help. Ik heb een holistische aanpak waarbij ik niet alleen aan symptoombestrijding doe maar ook naar de oorzaken kijk.

Ik heb zelf jaren eerst voor anderen gezorgd en niet voor mezelf en dat beeld zie ik heel vaak terug bij vrouwen van mijn leeftijd. Zo zonde. Want, en ik weet dat het heel cliché klinkt, als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor anderen zorgen. Ik weet dus ook dat het  heel makkelijk is om in kleine stapjes voor jezelf te gaan zorgen.  Ik deel 3 inzichten met je, die je daarvoor kunt gebruiken. 

Stop maar, doe mij dat e-book!

Wat gebeurt er als je niet voor jezelf zorgt?

Laat ik het eens anders vragen: wat gebeurt er als je alleen maar inademt?

Als we steeds maar “aan” staan en veel cortisol aanmaken, dus alleen maar ons gaspedaal gebruiken, dan heeft dat gevolgen voor ons lichaam. Als we in een stress situatie komen dan gebeurt er van alles in ons lijf. Onze ademhaling gaat sneller, onze hartslag gaat omhoog, onze pupillen worden groter, er wordt cortisol en glucose aangemaakt en dit allemaal om in die vecht en vlucht modus te komen. Maar er worden ook een aantal functies in ons lichaam on hold gezet. Functies die niet zo belangrijk zijn bij het vechten en vluchten. Dit zijn o.a. de werking van ons immuunsysteem en onze spijsvertering. Die werken dan dus minder goed.

Je snapt misschien al wel dat dit een tijdelijke situatie moet zijn en dat na het gevaar alles weer in de normale stand terug hoort te komen. Want als je dat niet doet, dus als je niet op tijd ook weer je rem gebruikt, dan werken een aantal lichaamsfuncties te hard en anderen te weinig. En daardoor is er kans op allerlei kwalen en aandoeningen zoals vatbaarder zijn voor virussen en infecties, gewichtstoename  angstaanvallen, stemmingswisselingen, slaapstoornissen, hormonale disbalans, spierspanning etc.

 

Wat is dan het resultaat van voor jezelf zorgen?

  • Geen klachten meer zoals rug-, nek-, schouder- of hoofdpijn
  • Beter slapen en uitgerust wakker worden
  • Meer energie hebben
  • Rust in je hoofd hebben
  • Je minder zorgen maken
  • Meer weerstand opbouwen
  • Minder last hebben van gewichtsschommelingen
  • Weer vrolijk en blij zijn en genieten
  • Jezelf bovenaan je prioriteitenlijstje zetten en me time hebben

Ik durf dus te zeggen dat zorgen voor jezelf  een productieve bezigheid is!

En in mijn e-book geeft ik je inzichten hoe je dit kunt bereiken.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak