Energie Tekort? Loslaten als Geheim Wapen!

In de hectiek van het gezinsleven kan het soms voelen alsof je in een constante strijd verwikkeld bent. “Ik zit echt niet lekker in mijn vel,” verzuchtte ze. “Die pubers van mij zijn een chaos. Ik vraag ze herhaaldelijk om op te ruimen, maar na twee dagen lijkt het alsof het weer compleet vergeten is. Het lijkt wel alsof mijn huis een hotel is. Ik word er zo moe van.” Als dit je bekend voorkomt, ben je zeker niet de enige.

 

 

 

 

De Impact van Loslaten

Echter, te midden van deze uitdagingen is het belangrijk om te onthouden dat je altijd een keuze hebt. Hoewel je anderen niet kunt veranderen, kun je wel bepalen hoe je zelf met de situatie omgaat. In plaats van je energie te verspillen aan voortdurende strijd, is het tijd om te leren loslaten.

Misschien herken je het gevoel van steeds opnieuw vragen om opruimen, en de frustratie die ontstaat wanneer het niet gebeurt. Maar bedenk eens wat er zou gebeuren als je ervoor zou kiezen om het los te laten. In plaats van constant te vechten, kun je overwegen de deur van de kamer te sluiten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het sluiten van die deur aanzienlijk minder energie kost dan voortdurend de discussie aangaan.

Verantwoordelijkheid Geven

Natuurlijk komen er bezwaren op. “Maar ik kan toch niet zomaar alles laten liggen? En de was dan?” vraag je je misschien af. Hier is het antwoord: je kunt het wel. Kinderen leren vanzelf de gevolgen van hun handelingen als je ze de verantwoordelijkheid geeft. Laat die troep op de grond liggen, sluit de deur en wacht af. Als er iets kwijtraakt, zullen ze leren dat opruimen belangrijk is. Als hun favoriete kledingstuk niet schoon is omdat het niet in de wasmand lag, zullen ze de volgende keer waarschijnlijk beter opletten.

Loslaten voor Levensenergie

Dus, stop met wachten tot anderen veranderen. Kijk in plaats daarvan naar wat je zelf kunt veranderen. Loslaten is de sleutel tot meer energie en gemoedsrust. Probeer het zelf en ontdek hoeveel minder energie het kost wanneer je je focust op wat je kunt beïnvloeden. Neem de controle terug en geniet van een lichter, energieker leven.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

los laten

Over Irene Bors

Veel van mijn klanten hebben heel wat ballen in de lucht te houden. Ze zijn werknemer, echtgenoot, moeder en soms nog wel meer. Als je dan last hebt van fysieke en andere klachten die langer dan 3 maanden aanhouden, is het belangrijk om hulp te zoeken.

Als begeleider in vitaliteit help ik je als vrouw van 40+ weer ontspannen in het leven te staan. Om je blijvend uitgerust en energiek te voelen, is het belangrijk om patronen te doorbreken, je grenzen aan te geven en weer te leren ontspannen en genieten van dingen waar je lange tijd niet aan toe bent gekomen.

Mijn visie op genoeg energie hebben is heel simpel

Ik vind dat je niet alleen kunt geven, maar ook moet nemen. En dat is niet egoïstisch. Sterker nog, ons lichaam geeft ons heel veel seintjes als je niet goed voor jezelf zorgt. Als je leert om die seintjes te herkennen, ernaar te luisteren en er preventief mee aan de slag gaat, krijg je genoeg energie om in plaats van futloos je bed uit te komen, weer te gaan sprankelen. Dan zit je weer lekker in je vel. Is dit lastig? Ja soms wel, maar als ik het kan, kun jij het ook.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme