Druk zijn: een statussymbool of een valkuil? 

In onze hedendaagse maatschappij lijkt ‘druk zijn’ haast uitgegroeid tot een soort statussymbool. 

 

 

 

 

Overal om ons heen horen we mensen praten over hun drukke agenda als een teken van toewijding en hard werken. Het is bijna alsof ‘niet-druk’ zijn niet meer als bewonderenswaardig wordt beschouwd. Eerlijk gezegd, wanneer hebben we voor het laatst iemand horen zeggen dat ze hebben genoten van een dagje rust of een weekend zonder verplichtingen? Zelden, zo lijkt het.

Succes wordt in onze moderne wereld vaak gekoppeld aan het begrip ‘druk zijn’.

We worden voortdurend blootgesteld aan verhalen van mensen die schijnbaar moeiteloos een veelvoud aan taken kunnen doen. Deze cultuur van prestaties heeft ons geleid tot het omarmen van een druk leven, vaak zonder stil te staan bij de gevolgen.

Echter, te midden van onze drang om alles te bereiken, vergeten we soms de onschatbare waarde van rust en ontspanning. Het is belangrijk om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Een dagje rust kan creativiteit stimuleren, stress verminderen en onze relaties versterken. Het is volkomen acceptabel om af en toe ‘nee’ te zeggen tegen verplichtingen en simpelweg het moment te omarmen.

Laten we eens stilstaan bij deze trend en onszelf de vraag stellen: “Is druk zijn werkelijk het nieuwe normaal?”

Poll

Een LinkedIn-poll die ik hield, toonde aan dat 70% van de deelnemers van mening is dat het zeker niet het nieuwe normaal zou moeten zijn, terwijl 30% aangaf dat het helaas wel zo lijkt te zijn.

Misschien is het tijd om de definitie van ‘succes’ te heroverwegen en te beseffen dat succes niet uitsluitend gevonden wordt in een overvolle agenda. Misschien is ware rijkdom te vinden in de ruimte en rust die we onszelf gunnen.

 

Find your balance, energy & happiness the natural way.

druk zijn

Op een eenvoudige en leuke manier leren om meer rust voor jezelf te krijgen?

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme