Energieverspilling door zorgen maken? No more!

 

Als beoefenaar van Reiki, ben ik bekend met de vijf leefregels die we hanteren. Deze regels zijn niet alleen van toepassing op Reiki, maar kunnen ook in het dagelijks leven worden toegepast. In dit artikel wil ik graag de nadruk leggen op de tweede leefregel: “Ik zal vandaag onbezorgd zijn.” Zorgen maken is een begrijpelijke menselijke reactie, maar het brengt ook angst met zich mee. Veel zorgen bestaan alleen in onze gedachten, en het loslaten ervan kan ons een gevoel van diepe rust geven.

Stel je voor: het is maandagochtend en je zit in de trein, nadenkend over de werkdag die voor je ligt. Je gedachten worden overspoeld door een aaneenschakeling van afspraken, onaangename telefoontjes en een smeulend conflict met een klant. Wat als we die klant verliezen? Hoe lang duurt het nog voordat de eerste ontslagen vallen? Terwijl je station wordt omgeroepen, verlang je ernaar om gewoon in de trein te blijven zitten en niet naar je werk te gaan…

Gedachten

Gedachten die je de vrije loop laat, bewegen zich vaak in de richting van problemen, werkelijke problemen. Maar nog vaker ook naar denkbeeldige, gevreesde problemen.

Mark Twain, Amerikaans auteur en humorist verwoordde het treffend: Ik heb in mijn leven heel wat rampen beleefd. De meeste daarvan zijn nooit gebeurd.

Je kent het vast wel, ’s nachts liggen te piekeren over dingen die de volgende dag geen enkel probleem meer lijken te zijn. In je hoofd verschillende scenario’s voor een moeilijk gesprek steeds opnieuw afdraaien of argumenten verzamelen tegen aanvallen die in werkelijkheid helemaal niet volgen, omdat het gesprek heel anders verloopt dan je had gedacht.

Je gedachten draaien om de problemen, keren ze om en om, en in plaats van met een oplossing te komen, is je irritatie, je prop in je keel, de last op je schouders nog groter geworden. Op dit punt is het belangrijk dat je uit je eigen gedachtentrein stapt. Meditatie en Reiki zijn hier een perfect hulpmiddel voor.

Verspilde energie

Als we ons zorgen maken of bang zijn maakt ons lichaam adrenaline aan. Dit levert de energie op die we nodig hebben om te vechten of te vluchten. In ons huidige leven hoeven we niet zo vaak te vechten of te vluchten. Dus dat is verspilde energie.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Boos zijn kost energie

Wat is Reiki? Alles wat je moet weten over deze Japanse geneeswijze.

Op zoek naar meer rust en energie?

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme