Vind een balans en voel je zowel uitgerust als energiek

Herken je dit? Dat je na een vergadering op het werk, altijd weer met meer taken weg gaat dan dat je al had? Dat je to do list alleen maar groeit? Je wordt er doodmoe van als je bedenkt dat dit allemaal nog af moet. Je blijft dus maar weer langer doorwerken en je voelt je uitgeput.

Wat zou je graag minder taken willen hebben zodat je vrijdag eens lekker op tijd naar huis kunt. Dat heb je al zo lang niet gedaan. Dan kun je weer een keer gezellig met je vriendinnen gaan borrelen.

Met de volgende tips leer ik je hoe je goed voor jezelf kunt zorgen zodat je snel weer uitgerust en energiek bent én blijft.

Wacht met ja zeggen

Ben jij diegene die als er taken te verdelen zijn, gelijk zegt: “kom maar”?

Probeer de volgende keer in die vergadering eens te wachten met ja te zeggen. Zeg pas ja op een taak als iemand anders al een taak op zich heeft genomen. Blijf dit doen totdat je dit goed afgaat.

De volgende stap is dat je pas ja zegt als 2 anderen al een taak op zich hebben genomen. Blijf dit ook weer doen tot het je goed afgaat.

En dan probeer je een keer helemaal geen ja te zeggen.

Zoek de gulde middenweg

En als dat lukt, ga je een gulde middenweg zoeken. Zeg alleen ja als je er ruimte voor hebt. Of zeg ja als je het werk samen met iemand anders kunt doen. Of kijk eens of er iets aan de deadline gedaan kan worden. Je mag je realiseren dat niet alles altijd op jouw bordje hoeft te liggen.  Op deze manier ga je rust creëren en kun je beter je energie verdelen.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil je nog 24 GRATIS tips ontvangen voor om stress op het werk (en privé) te verminderen?

Hoe helpt energie om je fit te voelen?

Hoe helpt energie om je fit te voelen?

Hoe helpt energie om je fit te voelen? Als we naar ons lichaam kijken is energie onze batterij, onze motor waarop we lopen. Het zorgt er onder andere voor dat onze spieren en zenuwstelsel werken. Lees er meer over in mijn blogJe hebt een drukke week achter de rug. Zo...

Jij creëert zelf stress

Jij creëert zelf stress

Jij creëert zelf stress Ja dat doe je echt, maar vaak wel onbewust. En meestal komt dit door onze eigen gedachten. We vullen heel vaak al antwoorden in, maar zijn die wel waar? Leggen we onszelf hierdoor niet een druk op? Lees er meer over in mijn blogIk was laatst...

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak