24 Tips

Om stress te verminderen

Je zorgt altijd voor je gezin en op je werk sta je voor anderen klaar. Dat vind je heerlijk, maar je merkt ook dat het je energie kost. Je voelt je alleen nog maar moe. Had je maar eens tijd voor jezelf om even lekker op te laden.

Op je werk wordt de werkdruk alsmaar groter. Je word er geleefd. Je bent alleen nog maar brandjes aan het blussen. Je staat de hele tijd op scherp en bent de hele tijd flexibel om je steeds aan de situatie aan te passen. Tijdens je lunch ren je naar de supermarkt. Je moet nog wat te eten halen voor vanavond. Je had liever even rustig je lunch op willen eten en een beetje uit willen rusten van de drukke ochtend. Na een werkdag ben je doodop.

Herken je dit? Wat denk je dat er gebeurt als dit zo een lange tijd doorgaat? Juist, dan komen er nog meer klachten bij die vermoeidheid en uiteindelijk trek je het niet meer. Je valt uit. En dat is wel het laatste wat je wilt, want hoe moet het dan met het werk, het huishouden, wie zorgt er dan voor de kinderen?

Dus blijf je zo doorgaan of ga je over tot actie?

Actie? Wat voor actie dan? Daar heb ik helemaal geen energie en tijd voor….

Als je maar door en door gaat, kan het teveel worden. Je lichaam reageert hierop en je krijgt klachten. Denk aan last van pijn in je nek, rug en schouders en hoofdpijn. Geen fut en energie hebben. Je afvragen ‘Is dit het nou?’ Ontevredenheid. Slecht slapen. Kort lontje. Stemmingswisselingen. Houdt dit langer dan 3 maanden aan, dan is het tijd om hulp te zoeken.

Je kunt nu zeggen: “bij mij is het nog niet zo erg”, maar alle herkenningspunten in bovenstaande tekst zijn seintjes dat het je teveel wordt. Laat het niet zover komen dat je straks thuis zit zonder energie, maar luister naar die seintjes en ga preventief aan de slag!

Stop maar, stuur mij die 24 tips!

Om je blijvend uitgerust en energiek te voelen is het belangrijk om patronen te doorbreken, je grenzen aan te geven en weer te leren ontspannen en genieten van dingen waar je al een hele tijd niet aan toe bent gekomen. Dit is waar ik mijn klanten bij help. Ik heb een holistische aanpak waarbij ik niet alleen aan symptoombestrijding doe maar ook naar de oorzaken kijk.

Om je op weg te helpen heb ik 24 tips voor je op een rij gezet, die je helpen om je stress te verlagen. Makkelijke tips, die iedereen kan doen. Ik pas ze zelf ook vaak toe. Ze zijn goud waard en helpen snel. Ze brengen rust en geven energie.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme