Bye Bye Moeheid: Ontdek Jouw Energiegeheim!

We kennen het allemaal wel: je komt op je werk en voordat je je jas goed en wel hebt uitgedaan, staat de eerste collega al naast je met een vraag. De dag loopt heel anders dan gepland, en je merkt dat je constant brandjes aan het blussen bent. Je lunch eet je snel op achter je bureau om toch nog wat van je oorspronkelijke taken af te krijgen. Je blijft zelfs langer doorwerken om alles gedaan te krijgen.

Je hebt voortdurend achter je PC gezeten, en als je thuiskomt, ben je uitgeput. Dit heeft niet alleen invloed op je werk, maar ook op je gezondheid en welzijn. Je slaapt slecht, voelt je chagrijnig en komt niet meer toe aan je voornemens om gezonder te eten en te sporten. Als dit scenario zich al meer dan 3 maanden herhaalt, is het hoog tijd om hulp te vragen.

Wat gebeurt er nu precies?

Je komt op je werk en je staat “aan.” Je vergeet om af en toe ook eens uit te gaan, omdat je denkt dat je daar te druk voor bent. Maar is dat echt zo? Moet al het werk per se vandaag af zijn, of kun je ook realistische deadlines stellen? Moet jij al die taken zelf uitvoeren, of is er ruimte om te delegeren of hulp te vragen? Vertrouw op je collega’s, zij kunnen het werk ook goed doen. En belangrijker nog, durf je grenzen aan te geven en af en toe “nee” te zeggen. Het is essentieel om een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Ontspanning is van cruciaal belang.

Net zoals je niet eindeloos koffie in een beker kunt blijven schenken, moet je op tijd de tijd nemen om te ontspannen. Zoals ik uit eigen ervaring weet, kan het lastig zijn om je grenzen aan te geven en pauzes in te bouwen. Maar het kan enorm helpen om deze momenten te nemen. Toen ik herstellende was van long covid heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is om bewust pauzemomenten in te lassen. Na een goed gesprek met mijn coach heb ik mezelf aangeleerd om na elk uur werken 10 minuten pauze te nemen. In die tijd verlaat ik mijn werkplek, loop ik een rondje, haal ik koffie en doe ik ademhalingsoefeningen of een korte meditatie. Deze kleine pauzes hebben een groot effect: ik laad mijn batterij op en heb daardoor veel meer energie gedurende de dag. Zelfs als ik thuiskom, voel ik me nog energiek genoeg om te koken en te sporten, en ik slaap beter waardoor ik uitgerust aan mijn volgende dag kan beginnen. Mijn positiviteit en vreugde in wat ik doe zijn weer teruggekeerd.

Dus, als jij jezelf herkent in dit verhaal en al langere tijd vermoeid bent, vraag dan nu om hulp! Neem tijdig momenten voor ontspanning en leer je grenzen aan te geven. Je zult merken dat dit niet alleen je werk ten goede komt, maar ook je gezondheid en levenskwaliteit verbetert.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

moe

In 3 maanden weer uitgerust en energiek?

Op zoek naar meer rust en energie?

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme