Vergroot je energie met dankbaarheid

Als fervent beoefenaar van Reiki ben ik bekend met de vijf leefregels die we hanteren. Deze regels zijn niet alleen van toepassing op Reiki, maar kunnen ook in het dagelijks leven worden toegepast. In dit artikel wil ik graag de nadruk leggen op de derde leefregel: “Vandaag ben ik dankbaar.” Dankbaarheid kan op vele manieren worden getoond en heeft een diepgaand effect op onze energie. Laat me je uitleggen waarom.

De kracht van dankbaarheid

Stel je voor: je bent op een verjaardag en vangt een deel van een gesprek op. Mensen praten over een nabije verbouwing en het zwembad dat vorig jaar in de tuin is aangelegd. Je hoort enige jaloezie en negatieve energie in hun woorden. Echter, je weet dat toen deze mensen begonnen met de verbouwing, hun kind ernstig ziek werd. Dit gesprek laat je ongemakkelijk voelen. Om de energie weer positief en licht te maken, deel je met anderen wat er speelt bij deze mensen en stel je voor dat ze misschien dankbaar zouden kunnen zijn voor een goede gezondheid in plaats van materiële zaken.

Vaak richten we ons op wat we niet hebben en verlangen we naar wat anderen bezitten. Laten we echter ook eens kijken naar wat we al hebben en daar blij mee zijn. Laten we uitgaan van wat mogelijk is in plaats van te focussen op wat niet kan. Dit kost veel minder energie en creëert positieve energie. Zelfs op dagen dat alles tegenzit en we boosheid of verdriet ervaren, kunnen we iets positiefs uit elke dag halen. Iets om dankbaar voor te zijn, hoe klein ook.

Enkele voorbeelden:

  • Je voelt je ziek en ellendig, maar je ontvangt een lief kaartje van een vriendin.
  • Alles lijkt mis te gaan: je laat van alles vallen, mist de bus en morst koffie op je nieuwe blouse. Maar je ziet wel een prachtige vlinder voorbijfladderen.
  • Misschien heb je een dierbare verloren en denk je: “Wat fijn dat die en die ook aanwezig waren bij het afscheid.”

Zelfs deze kleine dingen kunnen een voorzichtige glimlach op je gezicht toveren. En dat voelt goed. Hieruit putten we kracht en positiviteit. Dat geeft energie.

Ontdek de kracht van dankbaarheid in Reiki en pas de leefregel “Vandaag ben ik dankbaar” toe om innerlijke rust en positieve energie te vinden in je dagelijkse leven.

Oefening

Een oefening die daar goed bij helpt is om iedere avond 3 dingen op te schrijven waar je van genoten hebt. Waar je een glimlach van op je gezicht kreeg. Als je dit doet voor het slapen gaan, dan ga je met een positieve mindset slapen, zul je beter slapen en ook meer uitgerust wakker worden.

 

Find your balance, energy & happiness the natural way.

dankbaarheid

Wat is Reiki? Alles wat je moet weten over deze Japanse geneeswijze.

Op zoek naar meer rust en energie?

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme