Boos zijn kost energie: Leer boosheid loslaten met Reiki

 

Als enthousiaste beoefenaar van Reiki, deel ik graag de vijf leefregels die ook toepasbaar zijn in het dagelijks leven. De eerste regel luidt: “Ik zal vandaag niet boos zijn.” Je vraagt je wellicht af waarom je boosheid niet zou mogen uiten, aangezien het een natuurlijke emotie is. Ik neem je graag mee in de betekenis achter deze regel.

Ik zal vandaag niet boos zijn Toen ik deze regel voor het eerst las, dacht ik: waarom zou ik mijn boosheid moeten onderdrukken? Ik heb toch het recht om mijn gevoelens te uiten? Het leek me onnatuurlijk en ik voelde zelfs enige irritatie opkomen. Maar na verloop van tijd begreep ik de essentie en begon ik deze regel steeds vaker toe te passen. Het heeft me aanzienlijk minder energie gekost. Laat me je uitleggen hoe.

Herkenbaar?

Stel je voor: je staat in de rij bij de kassa, uitgeput na een lange werkdag en hongerig. Je wilt zo snel mogelijk naar huis. Voor je staat een oudere man die op zijn gemak al zijn boodschappen in zijn tas doet en vervolgens gaat pinnen. Hij haalt langzaam zijn pasje uit zijn portemonnee en voert ook nog eens de verkeerde pincode in. Het duurt even. Ondertussen voel je je opgewonden, versnelt je ademhaling, begin je te zuchten, wiebel je van het ene been op het andere en vloek je binnensmonds…

Of je staat voor een stoplicht en je bent al aan de late kant voor een afspraak. Voor je staat een lesauto en zodra het licht op groen springt, slaat de motor af. Als de auto eindelijk in beweging komt, springt het licht weer op oranje en moet je opnieuw wachten. Je ergert je mateloos, voelt je opgejaagd omdat je al te laat bent en nu nog langer moet wachten…

Kun je iets aan deze situaties veranderen? Zo ja, onderneem actie. Zo nee, laat het dan los.

Voel

Probeer je eens in te leven in de andere persoon. Hoe zou jij je voelen als je ouder bent? Heb je zelf nooit de motor af laten slaan tijdens een rijles?
Maar voel vooral eens wat deze situaties met jou doen. Je ademhaling versnelt, je hartslag neemt toe, je raakt uit je humeur, je voelt je onrustig of opgejaagd. En dat alles kost energie. Stel jezelf ook de vraag waarom deze situaties je zo raken. Waarom word je boos? Had je wellicht eerder boodschappen kunnen doen of eerder van huis kunnen vertrekken?

Heb geduld

Maak je niet zo druk om banale dingen of om situaties die je misschien wel zelf hebt veroorzaakt. Heb geduld. Boosheid vergiftigd jezelf en vaak ook een ander. Je zegt misschien wel dingen waar je later spijt van hebt of waar je de ander onbedoeld mee kwetst. Leer je boosheid te beheersen en zoek naar zinnige oplossingen van het probleem. Het langzaam loslaten van boosheid kan betekenen dat je haar herkent en erover nadenkt, in plaats van te reageren. Je kunt leren de opgebouwde negatieve energie die tot boosheid leidt te kalmeren met ademhalingsoefeningen, meditatie of Reiki. Wanneer je eenmaal in staat bent je boosheid te beheersen, zal ook de stress die ermee gepaard gaat verdwijnen.

Vandaag

Waarom staat er ook nog vandaag in de leefregel? Dat is om je in het hier en nu te houden. Het verleden is voorbij, daar kun je niks meer aan veranderen. En de toekomst moet nog komen.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Boos zijn kost energie

Wat is Reiki? Alles wat je moet weten over deze Japanse geneeswijze.

Op zoek naar meer rust en energie?

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme