Wat vertelt jouw lichaam je spreekwoordelijk

Misschien is het je al eens opgevallen dat er veel spreekwoorden over lichaamsdelen gaan? Dat is niet voor niks.

Jouw lichaam en spreekwoorden kunnen je namelijk hele mooie inzichten geven.

En als je die inzichten hebt,  kun je betere keuzes maken.  En door die keuzes te maken, kun je kwaaltjes verminderen, stress loslaten en rust creëren.

Als je klachten hebt, dan zou je eens kunnen nagaan of er een spreekwoord over het betreffende lichaamsdeel of klacht is.

Ik zal een paar voorbeelden noemen:

Pijn in je schouders: welke last draag je op je schouders? Wat mag er van je schouders af glijden? Waar wil jij je schouders onder zetten?

Klachten aan het hart: waarover mag jij je hart luchten? Waar hou jij je hart voor vast? Waar wil jij je hart voor open stellen?

Klachten aan de keel: wat slik je in? Wat durf je niet te uiten?

Een bloedneus: doe jij alsof je neus bloed?

Klachten aan de ogen: wat is jou een doorn in het oog? Waarvoor sluit jij je ogen? Zie je iemand naar de ogen? Wat mag je onder ogen zien?

Klachten aan de luchtwegen: wat benauwd je? Wat beneemt je de adem? Waarom krijg je geen lucht?

Klachten aan de lever: wat heb je op je lever?

Klachten aan de galblaas: waarover wil jij je gal spuwen?

Klachten aan de maag: wat ligt je zwaar op de maag? Waarom heb je een knoop in je maag? Waar zit je mee in je maag?

Klachten aan de oren: wat mag je in je oren knopen? Waar mag je naar luisteren?

Klachten aan de huid: waarom heb je zo’n dikke huid? Wat wil je graag uiten? Wat hou je vast?

 

Ik gebruik deze spreekwoorden ook heel  vaak als ik iemand Reiki geef en op bepaalde plaatsen energetische blokkades voel. Door bovenstaande vragen te stellen komen er vaak mooie inzichten waar iemand weer mee verder kan. De antwoorden komen misschien niet altijd gelijk, maar het zaadje is gepland om erover na te denken. En dan komen de antwoorden vanzelf wel een keer.

Op deze manier kunnen we samen klachten verminderen, stress loslaten, energie in balans brengen en rust creëren, zodat jij weer  kunt sprankelen en genieten van de leuke dingen in het leven.

Even voor alle duidelijkheid, ik zeg hier niet dat spreekwoorden alle ziektes oplossen. Bij ziekte raadpleeg je altijd eerst een arts en mocht je er daarna ook op een holistische manier naar willen kijken, dan kunnen onze spreekwoorden best wel eens van paskomen.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik doe?

Ik wil graag leuk nieuws met jullie delen!

Samen met Anja Kessels ben ik een carddeck (kaartenset) aan het maken. Ik ken Anja via mijn opleiding tot psycho energetisch therapeut. We hebben beide onze eigen praktijk met specialismes en sparren regelmatig samen over het ondernemerschap. Zo is ook het idee ontstaan om samen een carddeck te maken.

Dit carddeck kun je gebruiken als hulpmiddel om meer inzichten te krijgen hoe je nog beter voor jezelf kunt zorgen. Een carddeck die je o.a. inzichten geeft over luisteren naar je lichaam, grenzen aangeven, controle loslaten, nee leren zeggen, tijd voor jezelf vrij maken etc. En dat allemaal om meer rust, meer energie en minder klachten te krijgen. Om weer te sprankelen en lekker in je vel te zitten.

De naam van ons carddeck is “it’s all-in your hands”. Dit omdat je heel veel in eigen hand hebt om je goed te voelen.

We zijn ons gaan verdiepen in hoe je een carddeck maakt, zijn druk bezig met het schrijven van teksten en hebben ook al contact met een ontwerper. Heel veel werk, maar super leuk om te doen.

We willen jullie graag op de hoogte  houden over de voortgang van ons carddeck en doen dat via social media. Vind je het leuk, ga ons dan volgen via de knoppen hieronder.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme