Weer tijd voor jezelf vrij maken door spiritualiteit.

Ik maakte het andere naar de zin omdat ik me dan nuttig en goed voelde, ik werkte hard en veel omdat ik dacht dat andere dat van mij verwachtte, maar ik dacht helemaal niet na wat ik nou eigenlijk zelf wilde. Tot mijn lichaam ingreep en spiritualiteit op mijn pad kwam

 

 

 

Toen ik 22 was, verhuisde ik met mijn toenmalige partner naar het noorden van Nederland en ging ik werken als vertegenwoordiger bij een groot bedrijf wat kantoorartikelen en meubilair verkocht. Een heel gezellig bedrijf, maar 50 tot 60 uur in de week werken was er ook heel normaal. Ik reed door heel Nederland om naar klanten te gaan. Lange dagen dus. Daarnaast runde ik het huishouden, kookte ik uitgebreide etentjes voor vrienden, gingen we veel naar concerten en vaak reden we in het weekend naar onze familie en vrienden in Limburg.

Dit ging een paar jaar goed maar ik merkte dat ik minder goed ging slapen en doodmoe was, ik had geen energie, ik piekerde dag en nacht, ik had een kort lontje en ik had last van mijn rug, nek en schouders.

Ik nam meer rust en dat deed me goed. Ik kreeg een zoon, ging veel minder werken en genoot hiervan. Maar mijn relatie ging over en ik verhuisde, samen met mijn zoontje van nog geen 1,5 jaar, terug naar mijn geboortestad en ging op zoek naar ander werk.

Ik werd ambtenaar. Rustig beroep zou je zeggen ha ha.  Maar de bureaucratie en inefficiëntie in deze wereld zorgde ervoor dat ik weer ging malen, ik kon niet meer slapen, was doodmoe, had geen energie, kreeg uitslag in mijn gezicht, de klachten in mijn rug, nek en schouders werden weer erger. Ik werd er doodmoe van en deed niks anders meer dan werken, het huishouden runnen en voor mijn zoon zorgen. Voor andere dingen had ik echt geen energie meer.

Spiritualiteit

Ondertussen was ook spiritualiteit en werken met energie op mijn pad gekomen in onder andere de vorm van Reiki. En dat was voor mij de oplossing.

Ik ben begonnen aan de cursus reiki graad 1 en wat gebeurde er mooie dingen:

  • Ik werd er super rustig van, kon me veel beter ontspannen, er ging een wereld voor me open wat energie allemaal kan doen en er vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats.
  • Ik leerde hoe ik er bepaalde klachten mee kon verminderen (en natuurlijk blijft de reguliere zorg hier ook bij nodig).
  • Ik leerde hoe ik met mijn energie om kon gaan en dat ik daardoor minder snel moe was of me leeggezogen voelde.
  • Ik leerde dat er emoties mee aangeraakt kunnen worden en hoe ik die kon plaatsen, loslaten en er niet in bleef hangen.
  • Ik leerde naar mijn lichaam te luisteren en wist wat het me te zeggen had. Daar kon ik dan weer op anticiperen.
  • Ik leerde op een holistische manier naar mezelf kijken, dus niet alleen naar de klacht maar ook naar de achterliggende oorzaak.
  • Ik leerde hoe ik er anderen mee kon helpen en dat ik dat super gaaf vind om te doen. Dat ik daar blij van word en enorm van geniet.

Dus ik ben heel dankbaar dat Reiki mijn pad heeft gekruist en dat het me geholpen heeft in mijn groei.

Ik leerde hoe ik met mijn energie kan omgaan en deze op peil kan houden, hoe ik tijd voor mezelf vrij kan maken in deze hectische wereld waarin we leven en iedereen iets van je wilt. Ik doe weer dingen waar ik van geniet zoals Italiaans koken, een boek lezen, naar de sauna gaan, uitjes met mijn gezin en wandelen in de natuur. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en om me te ontspannen. Om voor mezelf te zorgen en mezelf op de eerste plaats te zetten.

Wil jij ook tijd voor jezelf vrij maken, ontspannen, genieten en jezelf op de eerste plaats zetten? Begin eens met het boeken van een reikibehandeling. Dan kun je zelf ervaren wat het werken met deze energie voor je kan doen.

Meer informatie of een afspraak boeken?

Dat kan via https://www.purapotenza.nl/reikibehandeling/

 

 

 

reiki Pura Potenza

 

Een paar ervaringen van mensen die een aantal Reikibehandelingen hebben gehad van mij.

“Ik kende Irene al en heb bij haar een aantal Reiki behandelingen gehad. Zo heb ik mogen ervaren wat Reiki doet. Het helpt me echt om mijn balans te vinden en te houden.”

 “Ik ben bij Pura Potenza gekomen door een tip van iemand die zei dat reiki helpend kan zijn m.b.t mijn vermoeidheid. Ik had geen verwachting. Irene zorgde meteen dat ik mij op mijn gemak voelde. Ik heb fijne tips gekregen. Na de behandeling voelde ik mij rustig. Ik ga nu voelen hoe verder en wat het mij brengt. Luisteren naar mijn lichaam.”

 “Ik ben voornamelijk terecht gekomen bij Irene met vermoeidheidsklachten. Hier loop ik al een tijdje mee rond en ik kreeg er de vinger maar niet achter. Op aanraden van familie heb ik een aantal Reiki behandelingen genomen. Dit was geheel nieuw voor mij, ik had er wel eens van gehoord maar had het nog nooit meegemaakt.

Als ik een behandeling heb gehad voel ik me meestal direct al een stuk positiever en relaxter. Dit werkt vaak nog een tijdje door. Ook denkt Irene graag met je me over wat je zelf nog kan bijdragen aan het punt dat je wilt verbeteren.

Inmiddels lukt het me steeds beter te luisteren naar mijn eigen lichaam en mijn vermoeidheid onder controle te krijgen.’’

 “Irene heeft mij diverse keren een reiki behandeling gegeven. Dit helpt me om heerlijk te ontspannen. het stressgevoel verdwijnt en het geeft me nieuwe energie.” 

 

 

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil je graag zelf reiki leren geven? Kijk hier voor meer informatie, cursusdata en het aanmelden.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme