Mijn overwinning! Gewoon door naar mijn lichaam te luisteren

Je lichaam vertelt je heel erg veel. Je moet er alleen wel naar luisteren. Zo kun je weer gaan sprankelen. En dat weet ik uit ervaring.

 

Een jaar geleden kreeg ik corona en daarna kon ik niet veel meer. Als ik me gedoucht en aangekleed had dan moest ik een half uur rusten om bij te komen. Mijn geheugen liet me in de steek en 2 dingen tegelijk doen (simpele dingen zoals koken en een gesprek hebben tegelijk) ging ook niet meer. Ik begon met een revalidatietraject met fysio en ergo en ging echt heel langzaam vooruit. Veel te langzaam naar mijn zin. In mijn hoofd wilde ik vooruit, maar mijn lijf zei keihard nee. Ik moest echt afgeremd worden. Dat was soms zo super frustrerend! Al kon ik ook genieten van de hele kleine vooruitgangen die ik maakte. Maar toch kostte die frustratie en dat vechten om vooruit te willen me veel energie.

Luister naar je lichaam

Nou vertel ik mijn klanten altijd dat je goed naar je lijf moet luisteren en dat ontspanning heel belangrijk is. Dus heb ik mijn eigen wijze raad ook opgevolgd en de knop omgezet. Ik ben nog beter gaan voelen wat mijn lijf me te vertellen had. En dat was met name rust nemen en stress vermijden. Ik ben meer gaan mediteren, veel gaan wandelen (voor zover dat kon), heb heel bewust rustmomenten ingebouwd door de dag heen, deed overdag regelmatig een dutje, vroeg hulp, liet af en toe de boel de boel en dat heeft me enorm geholpen. Door goed naar mijn lichaam te luisteren kon ik veel beter mijn grenzen aangeven. En ging ik er een keer overheen, dan was dat een goede leerschool.

Ik ben me ook gaan verdiepen in voeding en vitamines en heb voor mij een goede combi van vitamines gevonden. Ook dat hielp me met meer energie te krijgen.

Stel een doel

Maar ik had ook een doel voor ogen. Weer kunnen wandelen in de bergen tijdens onze vakantie in september. Eind mei zag het er nog niet naar uit dat ik mijn doel zou gaan halen. Maar naar mijn lijf luisteren, rust nemen en veel ontspanning hebben geholpen. Ik ging ineens met grote stappen vooruit qua energie. Mijn doel kwam steeds dichterbij.

En op 6 september stond ik weer boven op een berg om te wandelen! Wat was ik blij! Ik heb echt wel even een traantje gelaten van blijdschap en opluchting dat ik dat weer kon. Oké, nog niet de wandelingen die we andere jaren maakte, maar het begin is er. En wat heb ik ervan genoten! En ook hier bleef ik goed voelen wat mijn lichaam aangaf. Op tijd rusten tijdens de wandelingen en soms ook een route niet helemaal lopen omdat het gewoon teveel was. Dan maar halverwege omdraaien. Ook dat was goed.

Wat heb ik geleerd

Afgelopen jaar was niet het fijnste jaar, maar ik heb er wel veel van geleerd:

  • Luister naar je lichaam, het vertelt je zoveel en dat helpt je met de juiste keuzes maken
  • Ontspanning en rust zijn echt nodig om energie op te bouwen, om de batterij op te laden.
  • Je grenzen leren kennen en ze aangeven is hard nodig om je fit te voelen.
  • Acceptatie kost minder energie dan ergens tegen vechten wat je niet kunt veranderen.
  • Hulp vragen is helemaal niet raar en zie het zeker niet als falen. Anderen mensen helpen je graag en jij kunt je energie besteden aan andere dingen.

Wil jij dit ook?

Wil jij ook graag meer ontspanning en rust zodat je weer kunt sprankelen in plaats van je moe en futloos voelen? Maar weet je niet goed waar je beginnen moet?

Meld je aan voor het GRATIS webinar ‘Is ontspanning een productieve bezigheid?’ op woensdag 5 oktober van 14 tot 14.30 of

12 oktober van 19.00 tot 19.30 of

19 oktober van 10.00 tot 10.30 uur.

In dit webinar ontdek je:

  • wat ontspanning is
  • waarom ontspanning zo belangrijk is
  • wat er gebeurt als je niet ontspant
  • wat het resultaat is van ontspanning

 

Aanmelding voor dit GRATIS webinar doe je via deze link:

https://purapotenza.webinargeek.com/is-ontspanning-een…

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil jij ook graag meer ontspanning en rust zodat je weer kunt sprankelen in plaats van je moe en futloos voelen? Maar weet je niet goed waar je beginnen moet? Meld je aan voor het GRATIS webinar 'Is ontspanning een productieve bezigheid?'

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme