De balans tussen rust en energie: de werkschoen en de pump

 

Om een goede balans tussen rust en energie te behouden, is het nodig om zowel een werkschoen als een pump te hebben.

Dit concept wordt beschreven in een wijze tekst die ik onlangs heb gelezen. De afgesleten werkschoen symboliseert mannelijke energie, kracht en het doorzettingsvermogen om door te blijven gaan, zelfs als het moeilijk wordt. Echter, als we alleen maar doorgaan zonder rust te nemen, ontstaan er onbalans, stress en fysieke klachten. Dit wordt gesymboliseerd door de knopen in de veters op ongewone plaatsen. Aan de andere kant staat de mooie glanzende pump voor vrouwelijke energie, rust en creativiteit. Maar als we te lang blijven rusten en niets doen, komen we niet vooruit en zullen we uiteindelijk pijn en blaren krijgen.

De balans tussen rust en daadkracht: waarom beide energieën nodig zijn

Om in balans te blijven, hebben we beide energieën nodig. Net zoals yin niet zonder yang kan en sterk niet zonder zacht kan. Rust en hard werken kunnen niet zonder elkaar bestaan. Door tot rust te komen, kunnen we ontspannen en vaak ontstaan dan de beste ideeën. Maar we hebben ook daadkracht en doorzettingsvermogen nodig om die ideeën uit te voeren. Na het harde werk hebben we rust nodig om op adem te komen en onze energiebalans te behouden.

Welke schoen past bij jou: de werkschoen of de pump?

Dus, als we merken dat we ons belemmerd voelen om rust te nemen omdat we denken dat al het werk eerst gedaan moet worden, dan kunnen we denken aan de werkschoen en de pump. Welke schoen past op dat moment het beste bij ons?

Als je op zoek bent naar een manier om jezelf te helpen ontspannen en tot rust te komen, overweeg dan om Reiki te proberen.

 Reiki is een holistische therapie die gericht is op het in balans brengen van je energie en het bevorderen van ontspanning en genezing. Door het stimuleren van de natuurlijke energiestroom van je lichaam, kan Reiki helpen om spanning en stress te verminderen en je een diepe staat van ontspanning te laten ervaren.

Dus, als je je gestrest of gespannen voelt, neem dan de tijd om te ontdekken hoe Reiki je kan helpen. Maak een afspraak om een sessie te ervaren. Je zult versteld staan van de krachtige, rustgevende effecten van deze helende therapie. Aarzel niet en geef jezelf de kans om te ontspannen en te herstellen met Reiki.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

balans

Als je je gestrest of gespannen voelt, neem dan de tijd om te ontdekken hoe Reiki je kan helpen.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme