Leer jezelf uiten en voel je beter in je vel

 

Voel je je beperkt in het uiten van je emoties? Lees mijn blog en leer hoe je jezelf kunt bevrijden van belemmerende emoties.

Wanneer ik in mijn praktijk vrouwen Reiki geef, valt het me vaak op dat er sprake is van een energetische blokkade bij de keel. Dit energiepunt noemen we ook wel het keelchakra. Het keelgebied staat voor onze communicatie. Wanneer ik hierover doorvraag, blijkt dat veel vrouwen ergens mee zitten wat ze niet kunnen of durven uitspreken.

Het kan lastig zijn om jezelf te uiten wanneer je niet in staat bent om te vertellen wat er dwarszit. Dit kan leiden tot het opkroppen van emoties en uiteindelijk tot fysieke klachten zoals bijvoorbeeld eczeem rond de keel of mond, heesheid of moeite met slikken.

Vormen van communicatie

Hoewel communicatie vaak wordt geassocieerd met spreken, zijn er ook andere manieren om jezelf te uiten. Schrijven, zingen, in een kussen slaan of hard schreeuwen kunnen allemaal bijdragen aan het uiten van emoties.

Het belang van jezelf uiten

Het uiten van emoties is belangrijk voor onze mentale gezondheid. Als we ons niet uiten, kunnen we ons opgekropt en gestrest voelen, wat kan leiden tot fysieke en mentale problemen. Het onderdrukken van emoties kan zelfs bijdragen aan het ontstaan van depressie en angststoornissen. Door onszelf te uiten, kunnen we ons beter voelen en meer in balans zijn. Er zijn verschillende manieren om jezelf te uiten, zoals schrijven, tekenen, dansen of praten met iemand die je vertrouwt. Het belangrijkste is om een manier te vinden die bij jou past en waar jij je comfortabel bij voelt.

 

Wil jij leren hoe je jezelf beter kunt uiten en blokkades in het keelchakra kunt oplossen? Neem dan contact op en ontdek hoe Reiki je hierbij kan helpen.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

jezelf uiten

Als je je gestrest of gespannen voelt, neem dan de tijd om te ontdekken hoe Reiki je kan helpen.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme