Waarom dankbaarheid je energie oplevert.

Ik werk heel veel met Reiki en daarbij kennen ze 5 leefregels. Deze regels kun je ook in de dagelijkse leven gebruiken.

De derde leefregel is: Vandaag ben ik dankbaar. Dankbaarheid kan op heel veel manieren getoond worden en doet ook heel veel met onze energie. Ik leg je uit waarom.

 

Vandaag ben ik dankbaar

 

Je zit op een verjaardag en je vangt een gedeelte van een gesprek op: “Joh, heb je dat ook gezien? Hier om de hoek gaan ze verbouwen en vorig jaar hebben ze al een zwembad in de tuin aan laten leggen. Waar doen ze dat toch van? Zullen zeker wel een goede erfenis hebben gehad of een dikke baan hebben…”. Je weet toevallig dat, toen deze mensen begonnen met de verbouwing, ook hun kindje ernstig ziek is geworden. Je voelt je niet fijn bij het horen van dit gesprek. Je proeft iets van afgunst in de woorden en de energie voelt negatief en zwaar.

Je spreekt je uit tegen de anderen wat er speelt bij deze mensen en oppert dat ze misschien beter dankbaar kunnen zijn voor een goede gezondheid in plaats van een verbouwing of zwembad. Als je dit uit, voelt de energie weer positief en licht.

Vaak wordt er gekeken naar wat we niet hebben en verlangen we naar wat een ander heeft. Maar kijk ook eens naar wat je al hebt en ben daar blij mee. Ga uit van wat mogelijk is in plaats van wat niet kan. Dat kost veel minder energie en de energie is ook positief. Soms zijn er ook dagen dat er echt niks goed lijkt te gaan, dat alles tegenzit en dat je veel boosheid of verdriet ervaart. En dat mag. Toch valt er uit iedere dag, hoe zwaar die ook is, wel iets positiefs te halen. Iets om dankbaar voor te zijn. Als is het maar iets heel kleins.

Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Je bent ziek en voelt je hondsberoerd. Maar je hebt een lief kaartje gekregen van een vriendin.
  • Je hebt een dag waarin alles mis gaat, je laat van alles vallen, je mist de bus, er gaat koffie over je nieuwe blouse etc. Maar je zag wel een mooie vlinder voorbij komen.
  • Misschien heb je een dierbare verloren en heb je de gedachten: “wat fijn dat die en die ook bij het afscheid waren”.

Die kleine dingetjes kunnen al een voorzichtige glimlach op je gezicht toveren. En dat voelt fijn. Daar haal je kracht en positiviteit uit. Dat geeft energie.

Oefening

Een oefening die daar goed bij helpt is om iedere avond 3 dingen op te schrijven waar je van genoten hebt. Waar je een glimlach van op je gezicht kreeg. Als je dit doet voor het slapen gaan, dan ga je met een positieve mindset slapen, zul je beter slapen en ook meer uitgerust wakker worden.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

vrije val Pura Potenz

Vind je het lastig om dankbaar te zijn als je het moeilijk hebt? Boek eens een ontspannende Reikisessie. Dat geeft rust en inzichten.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme