Hoe 2022 mij dwong om toe te passen wat ik anderen altijd leer

Voor mij was dit jaar een rollercoaster. Mijn gezondheid heeft me gedwongen om keuzes te maken en toe te passen wat ik anderen altijd vertel. Het was zeker geen makkelijk jaar, maar het heeft me uiteindelijk veel gebracht. Je leest het in dit blog.

Gezondheid

Het jaar begon niet echt geweldig. Ik had de diagnose long covid en had echt totaal geen energie. Ik kon bijna niks. Rust was het grote toverwoord. In mijn hoofd was er totaal geen rust en mijn lijf dacht daar heel anders over. Ik was soms zo gefrustreerd hierover dat ik we wel mee kon janken. Maar ja daar schoot ik ook weer niks mee op.

Ik baalde! Ik kon mijn werk niet uitvoeren, ik kon geen andere mensen helpen. En dat laatste liet me nadenken. Wat zeg ik zelf altijd tegen de mensen die ik begeleid? Zorg eerst voor jezelf en dan pas voor een ander. Als je zelf uitvalt, kun je niet voor een ander zorgen…Bingo! Die kwam binnen.

Dus ik ben mijn rust gaan nemen, heb van alles gedaan om te ontspannen, heb ervoor gezorgd dat ik zo min mogelijk stress had en heb ervoor gezorgd dat ik niet over mijn grenzen heen ging. En natuurlijk heb ik af en toe ook flink mijn neus gestoten omdat ik wel teveel deed. Maar dat zijn leermomenten. In juni begon ik resultaat te zien van dit alles. Ik kon weer een paar uurtjes gaan werken en wat was ik daar blij mee. En ik bleef stapjes vooruit zetten omdat ik mijn grenzen in de gaten hield en op tijd nee zei. En net voordat ik een jaar “in de ziektewet” zat, kon ik me beter melden. Nog niet geheel op het niveau zoals ik was voor corona, maar goed genoeg om dat traject achter me te laten.

Praktijk

In die tijd ben ook gaan nadenken wat ik met mijn praktijk wilde. Mensen goed voor zichzelf laten zorgen is toch wel mijn grootste passie en ik merkte dat ik dat het beste met Reiki , meditatie en coaching kon doen. Dus ook daar heb ik mijn aanbod op aangepast. Ik ben meer Reikicursussen en-behandelingen gaan geven, heb een online cursus gemaakt over stress loslaten en rust creëren en er is een traject waar je Reiki, meditatie en coaching in krijgt.

Samenwerking

En er kwam nog meer leuks om mijn pad. Samen met Anja Kessels ben ik een carddeck (kaartenset) aan het maken. Ik ken Anja via mijn opleiding tot psycho energetisch therapeut. We hebben beide onze eigen praktijk met specialismes en sparren regelmatig samen over het ondernemerschap. Zo is ook het idee ontstaan om samen een carddeck te maken.

Dit carddeck kun je gebruiken als hulpmiddel om meer inzichten te krijgen hoe je nog beter voor jezelf kunt zorgen. Een carddeck die je o.a. inzichten geeft over luisteren naar je lichaam, grenzen aangeven, controle loslaten, nee leren zeggen, tijd voor jezelf vrij maken etc. En dat allemaal om meer rust, meer energie en minder klachten te krijgen. Om weer te sprankelen en lekker in je vel te zitten.

We willen jullie graag op de hoogte  houden over de voortgang van ons carddeck en doen dat via social media. Vind je het leuk, ga ons dan volgen!

Op facebook kan dat via https://www.facebook.com/itsallinyourhands.aeni/

Op Instagram kan dat via https://www.instagram.com/its.allinyourhands/

Ook kun je # itsallinyourhands💚 volgen

Leren

Ik wilde ook meer leren over LinkedIn en marketing om zo nog beter mijn doelgroep te bereiken. Ik heb de hulp ingeroepen van Anneke van der Voort van PRminded en heb inmiddels al heel veel geleerd. Ik ben blij dat ik deze hulp heb ingeroepen.

Werk

Verder worstelde ik met mijn werk voor een detacheringsbureau, wat ik naast het werken in mijn eigen praktijk doe. Detachering is heel leuk omdat je op veel plaatsen komt, maar het was ook vaak erg vroeg van huis gaan en ik had lange reistijden. Een hele mooi ervaring maar in mijn herstelproces heb ik  voor mezelf besloten dat ik dat niet meer wilde. Dus ik heb die baan opgezegd en heb een leuke baan gezocht in de buurt. Ook dat geeft heel veel rust en veel minder stress.

Conclusie

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het een pittig jaar is geweest, maar dat ik er ook heel veel van heb geleerd. Ik heb geaccepteerd, losgelaten, nee gezegd, grenzen aangegeven, keuzes gemaakt waar ik me goed bij voel en heb hulp gevraagd en geaccepteerd. En het heeft me energie en rust gebracht, Ik geniet van wat ik op dit moment kan, doe en heb. Ik sprankel weer en zit lekker in mijn vel ook al kan ik nog niet alles wat ik voor corona kon. Maar misschien is dat ook wel goed.

Was het een fijn jaar: nee

Was het een leerzaam jaar: ja

Ik heb er heel veel van geleerd, ben gegroeid en kan dit alles meenemen om ook jou nog beter te begeleiden zodat jij weer gaat sprankelen en de rust en energie te krijgt om weer van het leven te genieten.

Bedankt

Om dit jaar mooi af te sluiten wil ik iedereen bedanken die

  • Ik heb mogen begeleiden
  • Die vertrouwen in me hebben
  • Die mijn inspirerende mails en blogs lezen
  • Die me volgen op social media
  • Die me hulp hebben gegeven

Dit was het laatste inspirerende blog van het jaar 2022. Ik wens iedereen hele fijne en vooral ontspannen en liefdevolle feestdagen en mocht je goede voornemens hebben voor 2023, dan hoop ik dat goed voor jezelf zorgen er een van is.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil jij meer rust en energie?

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme