Zorg goed voor jezelf met positieve affirmaties

 

Leer hoe je beter voor jezelf kunt zorgen met positieve affirmaties! Ontdek hoe je negatieve gedachten kunt omdraaien en jezelf kunt omringen met liefdevolle zelfzorg.

In mijn praktijk komen vrouwen die willen leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. Als begeleider in vitaliteit vind ik dat natuurlijk fantastisch. Wat me opvalt is dat veel van deze vrouwen een negatief zelfbeeld hebben en zichzelf regelmatig naar beneden halen zonder het zelf te beseffen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • “Wat ben ik toch een (emotionele) muts”
 • “Ik kan dat echt niet”
 • “Ik wil geen zeur zijn”
 • “Wie zit nou op mij te wachten?”
 • “Ik ben zo dom”
 • “Daar ben ik niet slim genoeg voor”
 • “Ik ben niet mooi genoeg”
 • “Ik wil niet dat anderen denken, daar heb je haar weer”

Wist je dat ons brein alles gelooft wat we denken?

Als je een paar maanden denkt dat het gras blauw is, dan ga je het ook als blauw zien. Dat geldt ook voor negatieve gedachten over onszelf. Als we lang genoeg denken dat we niet goed genoeg zijn, gaan we dat uiteindelijk ook geloven en ons daarnaar gedragen. Daarom is het belangrijk om je bewust te worden van deze negatieve gedachten en ze om te zetten in positieve affirmaties.

Positieve affirmaties zijn krachtige zinnen die je tegen jezelf kunt zeggen om je gedachten en emoties te sturen. Daarom is het belangrijk om je bewust te worden van negatieve gedachten en ze om te draaien naar positieve affirmaties. Bijvoorbeeld:

 • “Wat ben ik toch een (emotionele) muts” > “Ik ben wie ik ben en dat is goed”
 • “Ik kan dat echt niet” > “Ik kan het leren”
 • “Ik wil geen zeur zijn” > “Ik ben goed genoeg”
 • “Wie zit nou op mij te wachten?” > “Ik doe er toe”
 • “Ik ben zo dom” > “Ik weet best veel”
 • “Daar ben ik niet slim genoeg voor” > “Ik kan dat ook”
 • “Ik ben niet mooi genoeg” > “Ik ben goed zoals ik ben”
 • “Ik wil niet dat anderen denken, daar heb je haar weer” > “Ook ik mag mijn verhaal laten horen”

 

Kracht van herhaling

Deze positieve affirmaties kun je blijven herhalen, zodat je brein deze zinnen als waar gaat beschouwen. En wanneer je deze zinnen gelooft, ga je je er ook naar gedragen.

Positieve affirmaties zijn een krachtig hulpmiddel om voor jezelf te zorgen. Door jezelf positieve bevestigingen te geven, verhoog je je zelfvertrouwen en krijg je meer controle over je gedachten en emoties. Dit helpt je niet alleen om beter voor jezelf te zorgen, maar ook om gelukkiger en positiever in het leven te staan.

Dus, als je jezelf betrapt op negatieve gedachten over jezelf, probeer deze dan om te zetten in positieve affirmaties. Herhaal deze zinnen elke dag, net zo lang totdat je brein ze als waarheid accepteert. Dit leidt tot meer liefdevolle zelfzorg en een positievere kijk op het leven.

 

Tips voor het toepassen van positieve affirmaties bij zelfzorg

Als je positieve affirmaties wilt gebruiken om beter voor jezelf te zorgen, dan zijn er een aantal tips die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om affirmaties te kiezen die specifiek gericht zijn op de problemen of uitdagingen waar jij op dit moment mee te maken hebt. Kies affirmaties die resoneren met jouw persoonlijke situatie en die je helpen om je gedachten en emoties te sturen in een positieve richting.

Ten tweede is het van belang om de affirmaties regelmatig te herhalen. Zeg ze hardop tegen jezelf, schrijf ze op en herhaal ze zo vaak mogelijk. Hoe vaker je de affirmaties herhaalt, hoe sneller je brein ze als waarheid zal accepteren.

Ten derde is het nuttig om affirmaties te combineren met andere vormen van zelfzorg, zoals meditatie, mindfulness, yoga of een gezonde levensstijl. Door deze praktijken te combineren, versterk je de positieve effecten van zowel de affirmaties als de andere vormen van zelfzorg.

Tot slot is het belangrijk om geduld te hebben. Het kan even duren voordat je brein de positieve affirmaties als waarheid accepteert en je jezelf op een positieve manier gaat benaderen. Blijf dus geduldig en blijf de affirmaties herhalen, ook als je niet meteen resultaat ziet. Uiteindelijk zal de kracht van positieve affirmaties bijdragen aan meer liefdevolle zelfzorg en een positiever leven.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

balans

Als je je gestrest of gespannen voelt, neem dan de tijd om te ontdekken hoe Reiki je kan helpen.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme