Trap jij er ook wel eens in?

 Over valkuilen en oplossingen.

hebben gezetenStel je voor dat je met de auto onderweg bent. Je rijdt snel, want je moet nog een flinke afstand afleggen. Na een poosje nader je het voertuig voor je dat veel langzamer rijdt dan jij. De weg is bochtig en heeft maar 2 rijstroken, het tegemoetkomend verkeer is moeilijk te zien en dus rest je niets anders dan net zo langzaam te gaan rijden als de auto voor je…

Er zijn nu 2 mogelijkheden: de trage auto inhalen of niet inhalen. Als inhalen niet gaat, heb je opnieuw 2 mogelijkheden: je kunt je ergeren en tieren of je aanvaart de situatie en ontspant.

Je kunt niet inhalen en je begint je te ergeren. Je wilt namelijk op tijd zijn voor die afspraak. Je begint je op te winden, je hartslag gaat omhoog, je ademhaling wordt sneller, je krijgt het warm etc. Kom je hiermee sneller op de plaats van bestemming? Nee! Het enige wat je ermee bereikt is dat je je opgejaagd voelt. En dat is geen fijn begin voor het gesprek wat je zo gaat voeren.

Wat je ook kunt doen is accepteren dat je niet in kunt halen, een paar keer rustig diep adem halen en misschien even laten weten dat je iets later bent. Dit is veel fijner voor jouw gemoedsrust. Je kunt rustig en relaxed aan je gesprek beginnen.

Of je je nu ergert of het accepteert, het heeft geen effect op je snelheid en het moment van aankomst. Maar voor je gevoel maakt het een enorm verschil. Het gaat daarbij niet over goed of fout. Als je zin hebt om je te ergeren, kun je dat namelijk doen. De vraag is echter:

  • Wat is nuttig?
  • Wat is handig?
  • Waarmee zijn jij en de situatie op de lange termijn het beste af?

Welke situatie zou jij het liefste kiezen?  Die van het ergeren of van het accepteren?

Een paar jaar geleden zou ik  vol stress achter het stuur hebben gezeten. Ik zou m enorm opwinden, toeteren en tieren. Herkenbaar?

Nadat ik heb geleerd hoe ik stress los kan laten en rust kan creëren, blijf ik veel rustiger in dit soort situaties.  Natuurlijk komt het af en toe best nog wel eens voor dat ik ervoor kies om me te ergeren. Maar achteraf vraag ik me dan altijd af waarom ik dat heb gedaan. Ik heb er namelijk zelf last van.

Wil jij ook leren hoe je in dit soort situaties stress los kunt laten en meer rust kunt creëren? Meld je dan aan voor de online cursus: “Hoe leer je stress los te laten en rust te creëren?”

Meld je aan voor de online cursus "hoe leer je stress los te laten en rust te creëren?"

Na afloop van deze online training:

  • Heb je meer inzicht in hoe je jouw gemoedsrust ontwikkeld
  • Kun je jouw eigen perspectief verbreden voor meer gemoedsrust
  • Weet je hoe je lichamelijke en mentale spanning kunt verminderen
  • Accepteer jezelf en de wereld

Hiermee:

  • Laat jij je niet meer zo van de wijs laten brengen door dagelijkse ergernissen
  • Ga jij ontspannen om met onverwachte moeilijkheden.
  • Kun jij harmonieuzer samenleven met anderen.

Je laat de stress niet de overhand krijgen, creëert rust voor jezelf, zit beter in je vel en hebt meer energie voor leuke dingen.

Als dit is wat jij wilt leren, wacht dan niet langer en meld je aan voor de training “Hoe leer je stress los te laten en rust te creëren?”

Investeer in jezelf! Dat doe je waarschijnlijk ook met een abonnement op de sportschool, door naar de kapper te gaan of de schoonheidsspecialist. Misschien raadpleeg je wel een voedingsdeskundige. Dus waarom zou je niet investeren in je mentale gezondheid?

Wat is het jou waard om rust te kunnen creëren? Om stress los te laten? Om lekker in je vel te zitten? Om je energie in balans te brengen en te houden? Om te kunnen genieten van jouw tijd? Om te kunnen genieten van je gezin of vrienden?

De training bestaat uit 8 lessen en kost € 69,95. Dat is nog géén € 9,00 per les.

Schrijf je nu in en ga aan de slag met stress loslaten en rust creëren. Je bent het waard!

Vraag ook eens aan je werkgever of er nog budget is voor deze training. Als jij lekker in je vel zit, stress kunt loslaten en rust kunt creëren, zul je ook minder verzuim hebben en productiever zijn. Dit scheelt jouw werkgever enorm in de verzuimkosten.

 

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Meld je aan voor de online cursus "hoe leer je stress los te laten en rust te creëren?"

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme