Online

Cursussen

 

 

 

Thuis, in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt, aan de verbetering van jouw vitaliteit werken.

Meld je aan! Vraag ook eens aan je werkgever of er nog opleidingsbudget is. Want als jij lekker in je vel zit is de kans op ziekteverzuim kleiner.

 

N

Thuis

N

Eigen tempo

N

Wanneer het jou uitkomt

Je word wakker en ziet al als een berg op tegen de dag. Eigenlijk ben je gewoon nog harstikke moe. Je sleept je door je dag heen. Je snakt naar het weekend of naar vakantie. Wat zou je graag willen dat je fit en energiek wakker wordt en dat je alle energie had om de dingen te doen die je graag wilt doen.

Heb je jezelf al eens afgevraagd of je genoeg slaapt? En hoe de kwaliteit van je slaap is? Ga je te laat naar bed? Slaap je te weinig uren? Ga je op tijd naar bed, maar wordt je niet uitgerust wakker? Kun je niet in slaap komen omdat je alles van de hele dag nog aan het doornemen bent en niet los kunt laten? Of val je als een blok in slaap, maar word je wakker en ga je dan liggen piekeren? Er kan van alles aan de hand zijn met de kwaliteit van je slaap. Ga dit eens voor jezelf na.

En wat kun je er dan aan doen?

Naast de gebruikelijke tips van op tijd naar bed gaan, geen telefoon of tablet een uur voordat je gaan slapen, geen tv op de slaapkamer, de slaapkamer koel houder etc zijn er heel veel mindfulness-oefeningen die je helpen om:

  • Beter in slaap te vallen
  • Beter door te slapen
  • Beter te slapen door externe factoren waar je geen invloed op hebt, los te laten

Volgens onderzoek kampt bijna een op de drie Nederlanders met slaapproblemen. Stress, het meenemen van werk naar de slaapkamer, social media volgen en onregelmatige dagschema's hebben ertoe geleid dat slapeloosheid epidemische proporties aanneemt. Het belang van goed slapen is dat je ervaringen en gebeurtenissen verwerkt en dat je ook weer uitgerust opstaat. Zodat je fit aan je dag begint.

Als je vol energie aan je dag kunt beginnen, heb je ook meer kans dat je de dingen gedaan krijgt die je wilt doen. Dan voel je je energieker en voldaan. Dan kun je beter omgaan met tegenslag en stress. Dan krijg je balans tussen werk en privé en kun je genieten van de leuke dingen voor jezelf, met vrienden of je gezin.

Kortom je zit beter in je vel en voelt je gelukkiger. En dat willen we allemaal toch?

Iedereen kan zijn slaap verbeteren door voor een goede 'slaaphygiëne' te zorgen. Dat wil zeggen dat je slaap net zo goed moet voorbereiden als elke andere activiteit. Deze 10 mindfulness-oefeningen gaan je daarbij helpen. Ze gaan jou helpen om een routine te ontwikkelen die op natuurlijke wijze tot een diepe en goede nachtrust leidt.

Wil jij je niet meer zo van de wijs laten brengen door dagelijkse ergernissen, zoals bv

  • de kinderen die nu thuis zijn in verband met de lockdown en hulp en aandacht vragen?
  • het thuiswerken waarbij de muren op je af komen en je sociale contacten mist?
  • hele dagen met het gezin in één ruimte zijn en te weinig tot geen tijd voor jezelf?
  • dag en nacht met je werk bezig zijn omdat werk en privé niet meer goed gescheiden zijn als je thuis werkt?

Wil jij graag ontspannen omgaan met onverwachte verzoeken?

Wil jij graag harmonieuzer samenleven met anderen. Dit kan gaan om je gezin, je partner, je collega … Zodat het minder vaak komt tot woordenwisselingen, onderhuidse agressie of gekwetst het hoofd buigen?

Wat nu als je tips en tricks leert om gemoedsrust te vinden en piekeren te verminderen. Zodat je uit de neerwaartse spiraal van frustratie, machteloosheid, wanhoop, angst, boosheid of verdriet kunt stappen.

Er is genoeg wat jij zelf kunt doen om inzicht te krijgen in hoe je los kunt laten en om een ​​goede basis te leggen voor gemoedsrust.

 

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme