Gebruik je werkschoen en pump voor een goede energiebalans

Om je energie goed te verdelen en in balans te houden, heb je een werkschoen en een pump nodig. Ik leg je uit waarom.

Ik kreeg deze week een mooi boek met wijsheden te leen. Ik sloeg het open en las een stukje over een grote afgesleten werkschoen met knopen in de veters op plaatsen waar ze niet horen te zitten. En over een mooi glanzende pump waar je mooi mee kunt wezen, het liefst mee zit en niet ver op kunt te lopen.

Maar wat heeft dat nou met energie te maken?

Deze twee schoenen staan voor mannelijk en vrouwelijk. Je raadt het al, de werkschoen wordt geassocieerd met mannelijk, kracht, gewoon doorgaan en niet opgeven. Maar als je alleen maar doorgaat en doorgaat, komen er onbalans, stress en klachten zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, last van je schouders en nek of slecht slapen. Dat zijn de “knopen” in de veters op plaatsen waar ze niet horen te zitten. En dat is niet wat we willen toch?

De pump staat voor het vrouwelijke. Hij is mooi en glanzend. Vergelijk hem met rust, ideeën, creativiteit en niks doen. Als je er ver op loopt krijg je pijn aan je voeten en je komt er ook niet heel snel op vooruit. Hij gaat knellen en je krijgt blaren. Kortom, als je alleen maar rust neemt of dingen bedenkt maar er verder niks mee doet, dan kom je niet ver. En dat is ook niet echt wat we willen.

Mannelijke en vrouwelijke energie

Wissel de werkschoen en de pump dus af. Je hebt mannelijke en vrouwelijke energie nodig om in balans te blijven. Net zoals licht niet zonder donker bestaat, yin niet zonder yang, sterk niet zonder zacht, ratio niet zonder gevoel, zo kunnen hard werken en rust ook niet zonder elkaar.

Als je tot rust komt, ontspan je. Vaak ontstaan dan de mooiste ideeën. En je hebt daadkracht en doorzettingsvermogen nodig om die ideeën tot uitvoering te brengen. Maar tijdens en na het harde werk heb je ook ontspanning nodig om op adem te komen. Alleen zo breng en houd je je energieniveau in balans.

Wie de schoen past, trekt hem aan

Vaak horen wij een stemmetje (onze belemmerende overtuiging) dat je geen rust mag nemen omdat eerst al het werk gedaan moet worden. Ook al zijn we moe. Als je dat stemmetje weer hoort, denk dan eens aan de werkschoen en de pump. Welke trek jij aan op dat moment?

Find your balance, energy & happiness the natural way.

"gronden "

Herken jij de belemmerende overtuiging? Wil je ermee aan de slag maar weet je niet hoe? Boek een gratis sessie waarin ik je op weg help.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme