Wist je dat geen keuzes maken je energie kost?

Wat maakt het dat je niet gewoon aangeeft wat je wilt als je dat gevraagd wordt?

  Een tijdje terug had ik 2 dames in een cursus die ik de keuze voorlegde wie de behandelaar zou zijn en wie de behandeling onderging. De antwoordde die volgde waren “maakt mij niks uit” en “wat wil jij?” En ze keken elkaar aan…..

  Ik moest toen aan de reclame denken van Royal Club: “doe maar een frisje…” ( echt even een keer naar kijken, staat hieronder). Ik vertelde ze dat en heb ze een duidelijke keuze laten maken. Dit voorbeeld wil ik graag als aanleiding gebruiken om je uit te leggen waarom geen keuzes maken je energie kost.

   

  Je hebt een drukke week achter de rug. Zo een waarbij je op woensdag al snakt naar het weekend. Dat is op zich ook al een signaal dat je beter voor jezelf mag zorgen, maar daarover heb ik het een andere keer.

  Je hebt niet echt iets gepland staan in het weekend en op zondag blijkt dat het heerlijk weer is. De zon schijnt en je hebt zin om iets te doen, het liefst buiten. Dus je vraagt aan je partner of hij ook zin heeft om iets te gaan doen en je krijgt het volgende gesprek:

  Jij: “zullen we iets gaan doen vandaag?”

  Partner: “ja prima, wat wil je gaan doen?

  Jij: “oh, dat maakt niet uit. Zeg het maar.”

  Partner: “dan gaan we even bij mijn moeder op de koffie. Zijn we al even niet meer geweest.”

  En daar zit je dan. Bij je schoonmoeder (en daar hang ik verder helemaal geen oordeel aan) op 3 hoog in haar appartementje, terwijl buiten de zon schijnt en je liever in het bos was geweest of op een terrasje. Je baalt en na het bezoek voel je je doodmoe.

  Héél misschien vraag je je wel af hoe je dit hebt kunnen laten gebeuren.

  Herkenbaar?

  Wat maakt het dat je niet gewoon aangeeft wat je wilt als je dat gevraagd wordt? Maakt het je echt niks uit (wat ik niet geloof want je baalt van hetgeen je wel gaat doen) of is het om de ander te pleasen? Of kun je geen keuzes maken? Als je nu heel eerlijk naar jezelf bent, wat is het antwoord dan? Laat het me eens weten. Dat kan via de knop hieronder bij de foto of via de mail info@purapotenza.nl

   

   

  Find your balance, energy & happiness the natural way.

  Ja ik laat mijn antwoord weten!

  Wat ga je eraan doen?

  Begin zelf met een voorstel.

  Als je zelf met een voorstel komt waar je zin in hebt, gaat de ander er vaak wel in mee. Dan heb je in ieder geval kenbaar gemaakt wat jouw keuze is.

   

  Geef aan wat je wilt

  De vraag wordt je niet voor niks gesteld. De ander wilt het dus weten (de gedachte dat de ander dat alleen uit fatsoen vraagt zit in jouw hoofd. Je weet nl niet wat de ander echt denkt. En als de ander het echt denkt, dan is dat zijn ding). Geef dus als antwoord wat je wilt.

   

  Heb je vragen over hoe jij rust en energie terug kunt krijgen en kunt blijven houden?

  Neem contact met me op. Ik beantwoord je vragen en geef je waardevolle tips.

  Pura Potenza

  Locatie

   

  St Luciastraat 28,  Weert

  Maak een afspraak

   

  Neem contact op

  Openingstijden

   

  Op afspraak

  Op zoek naar meer rust en energie? 

  In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

  zelfzorg is geen egoïsme