Last van stress? Zet in 4 weken stappen om dit te verminderen

Ben je vaak moe en ervaar je veel stress? Merk je dat je moeite hebt met rustig adem te halen? Ik laat je zien hoe je meer rust en energie kunt vinden door op je ademhaling te letten. En door in het nu te zijn.

Let eens op je ademhaling als je moe bent of stress ervaart. Zit deze hoog in de keel of juist laag in de buik? Gaat je adem snel of juist langzaam? Of houd je je adem misschien wel in? Vergeet je te ademen?

Veel mensen houden hun adem in of ademen heel hoog en snel als ze moe zijn of stress ervaren. Als je je hiervan bewust wordt, kun je er iets aan veranderen. Ga dus dagelijks eens, op diverse momenten, hoe je adem is. Dit kan zijn als je wakker wordt, als je op het toilet zit, als je in de auto naar je werk rijdt, als je in de rij staat bij de kassa of als je naar bed gaat.

Voel eens hoe je ademhaling is op die momenten en waar je in gedachten mee bezig bent. Ontdek er eens de rode draad in. Schrijf het desnoods op.

Verleden, heden en toekomst

Vaak zijn we met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Het verleden is voorbij, daar kunnen we niks meer aan veranderen en de toekomst moet nog komen. Dat komt dus wel.

Maar we leven in het nu. En dat vergeten we vaak. We zijn meestal met onze gedachten bij het verleden. Wat we anders hadden willen doen of wat er fout is gegaan.

Of we zijn al aan de toekomst aan het denken. Ik moet straks nog boodschappen halen, meneer Janssen moet zijn medicijnen nog krijgen, de kinderen moeten om 6 uur op het voetbalveld staan.

Maar we vergeten the present. Op dit moment kunnen er ook hele mooie dingen gebeuren, maar we zien ze niet omdat we met ons hoofd in het verleden of de toekomst zitten. Dingen waar we geen invloed op hebben. En dat hebben we wel op het nu.

 • Als jij nu voelt dat je moe bent, kun je een keuze maken of je wel of niet gaat rusten
 • Als jij nu dorst hebt, kun je een keuze maken om een kop koffie te drinken en daarvan te genieten.
 • Als jij nu naar buiten kijkt en de zon ziet schijnen, kun je daarvan genieten en tovert het een glimlach op je gezicht.
 • Als jij nu stress ervaart, kun je kiezen om een ademhalingsoefening te doen waardoor je rustig wordt.

Bewustzijn

Als we bewust op onze ademhaling gaan letten, zijn we in het nu. We focussen ons op onze ademhaling en kunnen dan niet denken aan de rest. Je ademhaling kunt je heel bewust verlagen naar je buik en vertragen. Dat geeft ontspanning. Net als in het nu zijn.

We hebben zo’n 60 duizend gedachten op een dag maar toch kunnen we maar aan 1 ding tegelijk denken. Dat lijkt soms wel anders, maar dat zijn dan heel veel gedachten achter elkaar. Dus als jij aan het nu denkt, kun je niet aan het verleden of de toekomst denken. Als jij aan je ademhaling denkt, kun je niet aan zorgen denken.

Gelukkig hebben we onze ademhaling altijd bij ons en je kunt hem dus ook altijd gebruiken.

Mindfulness

We zien dus dat mindfulness, met je gedachten in het nu zijn, of bewust zijn waar je op dit moment mee bezig bent, je rust geeft. Je kunt even op adem komen, relativeren en weer energiek doorgaan. Je kunt meer genieten van kleine dingen die je normaal gesproken zou  missen.

Ademhaling, mindfulness en meditatie liggen heel dicht bij elkaar en kunnen eigenlijk niet zonder elkaar. Deze methodes hoeven helemaal niet zweverig te zijn en ze helpen bij:

 • Stress en to do lijstjes los te laten
 • Je gedachten die je nu niet nodig hebt te parkeren
 • In het nu te zijn en niet te piekeren over het verleden of de toekomst
 • Te genieten van wat er op dit moment gebeurd
 • Keuzes maken wat je gaat doen op dit moment en dat dat consequenties kan hebben voor de toekomst
 • Rust en ontspanning
 • Concentratie
 • Meer energie hebben
 • positiviteit
 • Welke verwachtingen er nog meer waren aan het begin van deze workshop

Wil jij dit ervaren?

Omdat ik weet dat de combinatie van deze 3 technieken je rust en energie geven, wil ik dat ook graag met je delen. En dat doe ik via een online cursus: “in 1 maand naar meer ontspanning en energie” . Een cursus van 4 lessen waarin ik je leer hoe en wanneer je ademhaling, mindfulness en meditatie toepast (zonder dat het zweverig is) zodat je je weer rustig en energiek voelt.

De data voor de cursus zijn:

Woensdag 01 juni om 19 uur, Woensdag 08 juni om 19 uur, Woensdag 13 juni om 19 uur en Woensdag 20 juni om 19 uur

De cursus duurt ca 1 uur en zal via Zoom worden gegeven. De kosten voor deze cursus zijn € 75,00.

Als je je vóór 12 mei 23.59 uur nog aanmeldt, kun je meedoen voor slechts € 55

Find your balance, energy & happiness the natural way.

"gronden "

Wil je graag meer informatie over deze online cursus?

Ik maak gebruik van de aanbieding en meld me gelijk aan!

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme