Ziekte en economie zijn de grootste zorgen voor het MKB

Laten we eerlijk zijn, een vitale werknemer verzuimt minder en is productiever. 

Uit onderzoek blijkt dat ruim 32% van de ondernemers in het MKB ziek personeel als grootste risico ziet voor hun bedrijf. Steeds meer ondernemers maken zich zorgen over de gezondheid van hun personeel. Een zieke werknemer heeft grote impact op een bedrijf, ook financieel gezien. Personeel gemotiveerd en (mentaal) gezond houden houdt veel MBK bedrijven bezig. Thuiswerken, onzekerheid of extra werkdruk kunnen angst en stress veroorzaken. Het is bekend dat angst en langdurige stress lichamelijke en mentale klachten veroorzaken. Je kunt als werkgever wachten tot de werknemer uitvalt om hulp in te schakelen. Maar je kunt ook preventief aan de slag gaan. Dit laatste voorkomt verzuim en hoge verzuimkosten. Iets waar in deze economische crisis niemand op zit te wachten.

Ik begeleid werknemers die door thuiswerken, onzekerheid of extra werkdruk, angst en stress ervaren en daardoor niet lekker in hun vel zitten. De begeleiding is erop gericht om zich weer vitaal te voelen, want dat zijn we door alle veranderingen en hectiek kwijt geraakt. Maar ook om het ontbreken van de balans op te lossen en zo weer te kunnen genieten van het werk en van het privéleven.

Ik begeleid werknemers om in hun eigen pure kracht (dat is de betekenis van Pura Potenza) te gaan staan. Ik gebruik hiervoor een holistische aanpak, dat wil zeggen dat ik niet alleen naar symptoombestrijding kijk, maar ook op zoek ga naar de oorzaak en een plan van aanpak maak. Dit is nodig om de vitaliteit terug te krijgen en, heel belangrijk, te behouden. Ik doe dit met kennis en kunde uit de Oosterse en Westerse wereld, maar ook vanuit persoonlijke ervaring. Want ook ik liep tegen deze problemen aan en weet hoe zwaar het kan zijn. 

Per werknemer bestaan er verschillende behoeften en dat is de reden waarom ik maatwerk aanbied en niet alleen met een standaard pakket kom. Er wordt dus per werknemer een persoonlijk plan gemaakt.

En laten we eerlijk zijn, een vitale werknemer verzuimt minder en is productiever. Hierdoor dalen de verzuimkosten. Een vitaal bedrijf straalt dit uit en dat merken de klanten van het bedrijf ook.

Wanneer maken we een afspraak om hier verder over te praten?

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Wanneer maken wij een afspraak om te praten over de vitaliteit van jouw bedrijf?

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme