Waarom genieten belangrijk is.

Als mensen me vragen wat ik nou precies doe, dan zeg ik wel eens voor de grap: “ik ben levensgenieter”. Maar eigenlijk is dat ook zo.

Ik probeer om zoveel mogelijk leuke dingen te doen en van zoveel mogelijk dingen te genieten. Hoe klein dan ook.

En natuurlijk heb ik ook baaldagen en shitmomenten. Die heeft iedereen. En dat is ook goed, want dan leer je de goede dingen en momenten in je leven te waarderen.

Het is heel makkelijk om in een negatieve spiraal terecht te komen en daarin te blijven hangen. Want op een of andere manier is het heel menselijk dat we alle negatieve gedachten die we hebben of negatieve kritiek die we krijgen, klakkeloos te geloven. En als het om positieve gedachten gaat of als we complimenten krijgen, dan wuiven we die vaak weg, we voelen ons er ongemakkelijk bij of geloven het zelfs niet.

Nu ik dit typ besef ik me dat ik dat in mijn eerste zin ook doe….ik zeg voor de grap dat ik levensgenieter ben. Hiermee zwak ik het af en maak ik het klein. Maar in werkelijkheid doe ik het echt. Dus bij deze: “IK BEN EEN LEVENSGENIETER”.

Waarom ben ik dan levensgenieter? Omdat ik het leuk vind, omdat ik er blij van word, omdat ik er energie van krijg, omdat ik nou eenmaal graag geniet. Maar ik gebruik het ook heel bewust op mijn baaldagen en bij shitmomenten. Ik probeer iedere dag te eindigen met 3 dingen te bedenken waar ik van genoten heb. Hoe klein dan ook. Daarmee sluit ik mijn dag toch positief af. Door dat te doen ga je met een ander gevoel slapen dan dat je in je negativiteit was blijven hangen. Je zult een betere nachtrust hebben waardoor je ook weer fitter opstaat. En dat is een goede start voor je volgende dag. En dat geeft je gelijk meer energie. En dat is wat we toch allemaal willen? Ik heb tenminste nog nooit iemand horen zeggen: “hé wat fijn dat ik slecht geslapen heb en dat ik met weinig tot geen energie deze dag mag beginnen”. Dus deze oefening om de dag af te sluiten met aan positieve dingen denken, heeft echt een functie.

Ik deel deze genietmomentjes, zoals ik ze noem, ook op Instagram. Op mijn zakelijk account @purapotenza, deel ik ze in de story, maar ook op mijn privéaccount @ireendb deel ik veel van mijn genietmomentjes. Wil je inspiratie opdoen voor genietmomentjes of wil je me beter leren kennen, dan nodig ik je uit om me te gaan volgen.

Ik ben ook heel nieuwsgierig naar jouw genietmomentjes. Dus deel ze gerust met me. Zet er de hashtags #genietmomentje #geneetvanutleave  en #purapotenza bij. Dan ga ik ze volgen.

Ik hoop dat je genoten hebt van deze blog en dat ik je een beetje heb kunnen inspireren. Fijne dag nog!

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Deel je genietmomentjes met me

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme