Waarom wil je ontspannen?

Ik zou me zo graag willen ontspannen, maar ik weet niet hoe en ik heb er ook geen tijd voor. 

Klinkt dit herkenbaar?

Dan is mijn vraag aan jou: Waarom wil je ontspannen? 

Nu je voor jezelf weet waarom je wilt ontspannen, dan komt misschien de vraag wel: maar hoe? Wat heb je al wel eens gedaan of wat zou je graag willen?

Ik heb onlangs een poll gehouden en daaruit bleek dat iets meer dan 20% van de deelnemers zich wel wilt ontspannen maar er geen tijd voor heeft.  Ik vraag mij af waarom niet? Daar ben ik echt oprecht nieuwsgierig naar. Want als ik dat weet, kan ik tips gaan geven die je helpen met ontspanning zonder dat ze al te veel tijd kosten of ik kan tips gaan geven waardoor mensen tijd krijgen om te ontspannen.

Laat me de antwoorden op bovenstaande vragen eens weten in een reactie onder dit blog. Zo help je mij om jou te helpen. Win-win dus 😉

 

Wist je dat je ook kunt ontspannen in hele kleine stapjes?

Als je druk, gehaast of gestrest bent, is je ademhaling vaak hoog en snel. Om te ontladen slaken we vaak een zucht of balzen we lucht uit. Dat doen we onbewust. Let er maar eens op!

We kunnen dit ook heel bewust gaan gebruiken. Adem na iedere taak die je hebt gedaan, of na iedere stressvolle actie, maar eens heel bewust diep in en blaas met een zucht weer uit. Op een uitademing laat je namelijk los. Dus ook je stress of spanning.

Adem heb je altijd bij je en je moet toch ademen om in leven te blijven. Het kost geen extra tijd om te ademen, je doet het nu  alleen heel bewust.

Alles loslaten op een uitademing ontspant.

Dat moet lukken toch? Ga het eens 3 dagen uitproberen en vertel me dan wat het met je gedaan heeft. Dat kan ook weer in een reactie onder dit blog.

 

 

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme