Hoe vind ik het minder moeilijk om mezelf op de 1e plaats te zetten?

 Als je denkt dat iets moeilijk is, dan geloof je dat ook. Doorbreek dat! Ik vertel je hoe.

Ik hoor 99% van de vrouwen die in mijn praktijk komen, zeggen dat ze het zo moeilijk vinden om voor zichzelf te zorgen. Ze willen dus eigenlijk heel graag weten: Hoe vind ik het minder moeilijk om mezelf op de 1e plaats te zetten?

En ik snap heel goed dat dit niet een, twee, drie veranderd is. Maar dat we het moeilijk vinden, dat veroorzaken we echt zelf! Het is nl niet moeilijk. Maar je moet er wel wat voor doen.

Waarom is het dan niet moeilijk om jezelf op de 1e plaats te zetteb?

Daarvoor ga ik eerst even uitleggen hoe ons brein werkt. Ons brein gelooft al onze gedachten, of ze nu waar zijn of niet. Als je een paar weken denkt en gelooft dat gras blauw, dan ga je het gras als blauw zien. Dus als je continue denkt dat iets moeilijk is, dan geloof je dat ook. Het is dus belangrijk om je gedachten patronen te veranderen.

Waarom hebben we steeds de gedachten dat iets moeilijk is?

Toen je verliefd werd op je partner zei je toen ook: “met jou wil ik oud worden, maar het is zo moeilijk…”.

Of

Toen je Spaans ging leren omdat je daar altijd op vakantie  gaat zei je toen: “ik ga Spaans leren om een praatje te kunnen maken met de lokale bevolking, maar het is zo moeilijk…”.

Waarschijnlijk niet he? Waarom dan wel als het gaat om jezelf op de eerste plaats te zetten? Hou daar eens mee op en ga ervoor. Net zoals je voor je relatie bent gegaan of voor die Spaanse les.

Als ik het cliché gezegde benoem: “Als je zelf ziek bent of uitvalt, kun je ook niet voor anderen zorgen”, dan knikt iedereen instemmend ja.

En dan komen de volgende argumenten:

  • Maar ik ben dat niet gewend
  • Ik heb dat nog nooit gedaan
  • Ik heb dat nooit geleerd

Die partner was je ook niet gewend en die heb je ook leren kennen. Jullie hebben samen je weg gevonden. En dat Spaans heb je ook geleerd en onder de knie gekregen. Je hebt hier ook patronen voor veranderd. Waarom jezelf op de eerste plaats zetten dan niet? Dus laat dat zinnetje “het is zo moeilijk”, gewoon achterwege en investeer erin. Net als in je relatie of andere dingen die je wilt leren.

Ga het eens 3 weken proberen, ervaar hoe jezelf op de eerste plaats zetten je energie geeft en laat me weten wat het voor je gedaan heeft. Dat kan via het contactformulier ,stuur een mail naar info@purapotenza.nl of laat een reactie achter onder dit blog.

Wil je meer leren over hoe je jezelf op de eerste plaats te zetten zonder dat je denkt dat dat egoïstisch is? Of wil je ontdekken wat jouw passie is? Of wil je ontdekken wat jou tegenhoudt om voluit te leven? Zodat je de rust vind om dingen te ondernemen die jou energie geven?

Mijn visie op genoeg energie hebben is heel simpel

Ik vind dat je niet alleen kunt geven, maar ook moet nemen. En dat is niet egoïstisch. Sterker nog, ons lichaam geeft ons heel veel seintjes als je niet goed voor jezelf zorgt. Als je leert om naar die seintjes te luisteren en er preventief mee aan de slag gaat, krijg je genoeg energie om, naast de zorg voor anderen, ook nog leuke dingen te doen. Dan zit je weer lekker in je vel. Is dit lastig? Ja soms wel, maar als ik het kan, kun jij het ook.

Wanneer we toe zijn aan groei, voltrekt die zich op wonderbaarlijke manieren.

Lees hier mijn verhaal maar eens. Misschien helpt het jou ook.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Wil je meer leren over hoe je jezelf op de eerste plaats te zetten zonder dat je denkt dat dat egoïstisch is? Of wil je ontdekken wat jouw passie is of wat jou tegenhoudt om voluit te leven? Zodat je de rust vind om dingen te ondernemen die jou energie geven? Schrijf je dan hier in en ontvang mijn e-book met 3 gouden tips die je op elk moment en op elke plaats toe te passen zijn en die je energie en rust geven.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme