Goede slaap is nodig om uitgerust aan onze dag te beginnen

We hebben goede slaap nodig om goed te functioneren en om ons energiek te voelen.

In de maand april wil ik graag het thema slaap bespreken. Slaap is een soort mysterie. Ondanks het feit dat we een groot deel van ons leven slapen, weten we er eigenlijk weinig over. We weten wel dat we niet erg lang zonder slaap kunnen. We voelen intuïtief aan dat slaap heel erg goed is voor lichaam en geest. We zijn uit ons doen als we te weinig of niet slapen. En we hebben een goede slaap nodig om uitgerust aan onze dag te beginnen. We hebben goede slaap nodig om goed te functioneren en om ons energiek te voelen.

Waarom moeten we slapen?

Ons brein gebruikt slaap om verschillende ´subprogramma’s’ te draaien (om in computertermen te praten). Het sorteert en analyseert nieuwe kennis, lost problemen op en ontwikkelt strategieën. En dat is ook de reden dat we soms wakker worden met het antwoord op een lastige kwestie die ons al de hele tijd dwarszat.
‘Er een nachtje over slapen’ is een effectieve probleemoplossende bezigheid.

We verwerken dus allemaal wat we de dag ervoor hebben meegemaakt.

Hoe werkt ons slaapritme?

Ons lichaam is gemaakt om signalen in de buitenwereld op te vangen en zodanig door te geven aan het brein dat we ons slaperig gaan voelen.
Onze interne boodschapper is melatonine, een hormoon dat afgescheiden wordt als
het donker is. Melatonine zorgt er niet alleen dat we met regelmatige tussenpozen
gaan slapen, maar stemt ook onze biologische klok af op het begin van de nacht.

Dit wil zeggen dat we gaan slapen als het donker is en we wakker worden als het licht wordt (omdat daglicht de productie van melatonine stopzet). We kunnen dit hormonale signaal omzeilen als we willen, maar als we tegen ons natuurlijke slaappatroon blijven vechten, heeft dit na verloop van tijd wel impact.

Volgens onderzoeksinstituut GfK kampt bijna een op de drie Nederlanders met slaapproblemen. Dat is een ernstige kwestie. Stress, het meenemen van werk naar de slaap-
kamer, een nachtelijke obsessie voor gamen of sociale media en onregelmatige dagschema’s hebben ertoe geleid dat slapeloosheid epidemische proporties aanneemt.

Gelukkig kunnen we zelf veel doen om goed te slapen zonder gelijk medicatie te gebruiken. En daar wil ik het de komende weken over hebben.

Wat ga ik doen de komende maand?

In mijn stories op instagram en facebook komen weer eenvoudige tips te staan die je helpen om beter te slapen.

In de komende weken ga ik in mijn blog en inspiratiemail meer informatie geven over:

  • Slaapfeiten
  • In slaap vallen
  • Doorslapen
  • Slapen in stressvolle tijd
  • Hoe ga je om met externe factoren
  • Hoe heeft je dag invloed op je slaap

Maar wat je dan moet doen om heerlijk te slapen en hoe dan en wanneer dan, daar krijg ik nog wel eens wat vragen over. Dus ik dacht, dat ga ik je gewoon leren.

Dus ik ga een challenge starten die je oefeningen en tips geeft om goed te slapen, zodat je uitgerust wakker wordt en vol energie aan je dag kunt beginnen. Alle bovenstaande slaapproblemen worden behandeld.

Van 11 – 22 april aanstaande, dus 12 dagen lang, deel ik mijn kennis met je over hoe je nu de juiste acties neemt die ervoor zorgen dat jij weer een goede nachtrust krijgt zodat je je weer uitgerust en energiek voelt en zo weer kunt genieten van dingen waar je nu geen fut voor hebt.

Investering: slechts € 39,95  tot en met 6 april, daarna gaat de prijs naar € 49,95. Ook nog te doen vermoed ik 😊

Doe je mee?

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme