Gedachten kunnen stress en angst veroorzaken

Op momenten dat je stress of angst ervaart, kun je eens kijken naar wat je lichaam aan het doen is.

Vaak staat het niet aan een afgrond, maar ligt het gewoon lekker in bed. En in plaats van dat het voor een volle zaal met mensen staat, staat in de keuken een lekkere maaltijd te bereiden. Of het zit gewoon op de bank en haast zich niet om alle klusjes gedaan te krijgen.

 

Je ziet dat er twee werelden zijn. De werkelijke wereld en een wereld die zich alleen maar afspeelt in gedachten. Waar een heel verhaal verzonnen wordt en wat zelden tot nooit iets te maken heeft met wat het lichaam op dat moment werkelijk aan het doen is.

Verschuif op zo’n moment je blik naar het lichaam. Waar is dan de dreiging voor het lichaam op dit moment? Juist. Het speelt zich alleen in je gedachten af.

Je kunt ook mindfulness in je dagelijks leven gaan gebruiken. Dit om wat meer controle te krijgen over je gedachten. Om zo meer rust in je hoofd te krijgen.

Gedachten

Vaak heb je weinig controle over je gedachten. Of ze nu plezierig of onaangenaam zijn. Meestal lopen ze als een rode draad door al je bezigheden heen. En vaak gaan ze met ons aan de haal. Ze kunnen ook nog eens enorme stress opleveren.

Want je lichaam weet niet of het reageert op een echte situatie of op een gedachte.

Mindfulness

Mindfulness is de toestand waarin je kunt kiezen om je volledig bewust te zijn van verschillende niveaus van waarnemen tegelijk.

Door mindfulness te beoefenen in ons dagelijks leven, kunnen we die stress veroorzakende gedachten onder controle krijgen.

Ontvang eenvoudige mindfulness oefeningen

Ontvang 5 dagen lang een mail met daarin een oefening. Een oefening die jou erbij helpt om meer controle te krijgen over je gedachten. Zodat er uiteindelijk minder stressreacties ontstaan en je lichaam steeds meer optimaal blijft functioneren.

En ik beloof je dat er geen verkooppraatje achteraan komt 😉

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Ontvang 5 dagen een mail met eenvoudig toepasbare oefening om zelf controle over je gedachten te krijgen. Dit om rust in je hoofd te creëren.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme