Waarom boosheid vaak onnodig is en energie kost

Ik werk heel veel met Reiki en daarbij kennen ze 5 leefregels. Deze regels kun je ook in de dagelijkse leven gebruiken.

De eerste leefregel is: ik zal vandaag niet boos zijn. Ik kan me voorstellen dat je nu denkt, maar waarom mag ik niet boos zijn? Dat is toch een emotie en die moet je uiten? Ik ga je uitleggen wat ermee bedoeld wordt.

Ik zal vandaag niet boos zijn

Mijn reactie, de eerste keer dat ik deze regel las was: Waarom mag ik niet boos zijn? Ik heb toch recht op mijn gevoelens? Je kunt dat toch niet zomaar onderdrukken? Wat is dat nou….en ik voelde dat ik me begon te ergeren. Maar inmiddels snap ik de regel en pas ik hem steeds vaker toe. En zo kost het me een stuk minder energie. Ik ga het je uitleggen.

O ja en dit wil niet zeggen dat ik nooit meer boos ben hoor.

Herkenbaar?

Je staat in de rij voor de kassa, je bent moe van een lange werkdag en je hebt honger. Je wilt zo snel mogelijk naar huis. Voor je staat een oudere meneer die eerst op zijn gemak alle boodschappen in zijn tas doet en dan gaat pinnen. Hij haalt, voor jou doen, langzaam zijn pasje uit zijn beurs en toetst dan ook nog eens de verkeerde pincode in. Dus het duurt even. Ondertussen begin jij je op te winden, je ademhaling versnelt, je begint te zuchten, je wipt van je ene been op het andere en vervloekt de beste man binnensmonds…

Je staat voor een stoplicht en je bent al wat aan de late kant voor je afspraak. Voor je staat een lesauto en als het licht op groen springt, laat die persoon de motor afslaan. Als er eindelijk beweging in die auto komt, springt het licht weer op oranje en kun je nog een keer wachten. Je ergert je kapot, je voelt je gejaagd omdat je al te laat bent en nu nog langer moet wachten….

Zijn dit situaties waar je iets aan kunt veranderen? Ja, doe het dan, nee dan laat het los.

Voel

Leef je eens in, in de andere persoon. Hoe ben jij op oudere leeftijd? Heb jij nooit de motor af laten slaan tijdens een rijles?

Maar voel vooral eens wat het met jezelf doet. Je ademhaling gaat sneller, je hartslag gaat omhoog, je raakt uit je humeur, je voelt je onrustig of gejaagd. En dat kost allemaal energie. Maar vraag je ook eens af waarom je getriggerd wordt door deze situaties? Waarom word je boos? Had je misschien al eerder de boodschappen kunnen doen of eerder van huis kunnen gaan?

Maak je niet zo druk om banale dingen of om situaties die je misschien wel zelf hebt veroorzaakt. Heb geduld.

Boosheid vergiftigd jezelf en vaak ook een ander. Je zegt misschien wel dingen waar je later spijt van hebt of waar je de ander onbedoeld mee kwetst. Leer je boosheid te beheersen en zoek naar zinnige oplossingen van het probleem. Het langzaam loslaten van boosheid kan betekenen dat je haar herkent en erover nadenkt, in plaats van te reageren. Je kunt leren de opgebouwde negatieve energie die tot boosheid leidt te kalmeren met ademhalingsoefeningen, meditatie of Reiki. Wanneer je eenmaal in staat bent je boosheid te beheersen, zal ook de stress die ermee gepaard gaat verdwijnen.

Vandaag

Waarom staat er ook nog vandaag in de leefregel? Dat is om je in het hier en nu te houden. Het verleden is voorbij, daar kun je niks meer aan veranderen. En de toekomst moet nog komen.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

"gronden "

Herken jij je in het bovenstaande verhaal?? Boek eens een ontspannende Reikisessie. Dat geeft rust en inzichten.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme