Wat heeft aarden en storm met energie te maken?

Toen het vorige week zo stormde, zat ik in een oude Happinez te bladeren en las een artikel over aarden.

Stel je eens een grote boom voor op een open vlakte. En het stormt…

Wat gebeurt er als die boom korte dunne wortelen heeft die niet ver de grond in gaan? De kans is groot dat de boom omwaait.

Maar stel dat de  boom stevige wortelen heeft die diep de grond in groeien? Wat dan? Dan buigt de boom mee en overleeft de storm.

Zo is het ook met ons mensen. Sta je stevig in je schoenen, met 2 voeten op de grond, dan buig je met alle negativiteit mee die er op je pad komt (de storm). Dat kost je relatief weinig energie. Maar sta je niet stevig in schoenen, of maar op één been, dan tegenslag je doen omvallen. En dat kost je veel energie. Veel meer dan als je met tegenslag kunt meebuigen.

Om goed met twee voeten op de grond te staan (dicht bij jezelf blijven) kun je grondingsoefeningen doen. Die helpen je om te aarden. En zo kost tegenslag je minder energie.

 

  • Aarden heeft te maken met er zijn
  • Als je ergens kunt aarden, voel je je op je plek
  • Aarden doe je, door je bewust te worden van je contact met de aarde

 

 

Aarden doe je door je bewust te worden van je contact met de aarde

Ga rechtop op een stoel zitten en voel hoe je bovenbenen, je zitbotjes en je voeten de ondergrond raken, terwijl je rustig ademt. Voor een nog dieper contact kun je je voorstellen dat vanuit je stuitje (je basischakra) een flexibel koord diep de aarde in gaat.

Klik hier om deze oefening als een geleide meditatie te volgen

Maar je kunt jezelf ook voeden met energie van moeder aarde.

Stel je eens voor dat via je voetzolen groen licht je lichaam in stroomt. Met elke inademing laat je het licht een beetje hoger komen, van je voeten naar je knieën, bekken, buik, hart, keel, voorhoofd en kruin. Stel je eens voor dat dat groene licht al je cellen vult en voedt en liefde en warmte door je lichaam verspreid. Voel je ergens spanning, adem er dan net zo lang naartoe tot de plek zich opent en ontspant. Op de uitademing stuur je de energie steeds weer terug naar de aarde.

Voeten die luisteren

Doe je schoenen en sokken uit en loop op blote voeten. Zo voelt je de aarde. Dat helpt om te gronden en jezelf te voorzien van aarde-energie. Via je voeten kun je “luisteren’ naar de grond. Als je op blote voeten loopt, spreek je meer spieren in je voet aan, en de bloedsomloop verbetert door het contact met de grond. Voel het verschil eens onder je voeten tussen steen, hout of tapijt. Grote kans dat je voeten zich het meest thuis voelen bij de natuur.

Nog een extra tip

Als je aan het piekeren of malen bent, ga dan bewust eens een grondingsoefening doen. Laat je me weten wat er met je piekeren gebeurde?

Probeer het eens een week uit en laat me weten wat het gronden met je gedaan heeft en welke oefening je het prettigst vindt. Laat een reactie achter onder dit blog.

Find your balance, energy & happiness the natural way.

alt=""

Ben je echt klaar met je altijd maar moe en uitgeput voelen? Verlang jij naar meer rust zodat je energie overhoudt om leuke dingen te doen waar je nu geen fut voor hebt? Ben jij klaar om écht in actie te komen, om jezelf op de eerste plaats te zetten en jezelf ook af en toe kritisch onder de loep te nemen? Dan ben je van harte welkom in mijn besloten facebookgroep “voel je energiek” en dan vind ik het een eer om mijn kennis en ervaring met je te delen zodat ook jij je energieke droomleven kunt gaan leven.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme