Meditatie

Het bevorderen van een kalme geest

Wat is meditatie?

Het is een techniek waarmee we onze geest tot rust kan komen. We kunnen een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn. Dat betekent dat we door alle lagen van onszelf heengaan en uiteindelijk bij die staat van bewustzijn kunnen komen.

Mediteren draait dus niet om de controle over gedachtes hebben. Gedachtes horen bij ons en zijn ook niet perse negatief. Sowieso leer je tijdens het mediteren dat niks goed of slecht is. 

Rust

Het doel van mediteren is voor iedereen heel verschillend. De één is op zoek naar verlichting, de ander wil gewoon even vijf minuten ontspannen. Dat is allebei helemaal prima. 

Leren Mediteren

Ik geef een cursus van 3 lessen om te leren mediteren. Je leert diverse technieken en ervaart wat meditatie voor jou kan doen. De lessen zijn laagdrempelig en zeker niet zweverig.

 

Meditatie uurtje

Behoeft aan een moment voor jezelf? Of mediteer je liever onder begeleiding? Iedere …van de maand organiseer ik om 19 uur een meditatie uurtje waarin ik een geleide meditatie geef.

De kosten zijn € 10,00 incl thee/water. Meld je wel even aan i.v.m. beperkte plaatsen.

Meditatie voor bedrijven

Steeds meer mensen in bedrijven komen erachter: het maakt niet uit wat je werkzaamheden zijn, je boekt betere resultaten als je regelmatig mediteert.  Gun jij jouw werknemers een stukje ontspanning? Ik sta voor je klaar om meer informatie te verstrekken of een cursus mediteren te komen geven.

De voordelen van meditatie

Steeds meer (wetenschappelijk) onderzoek wijst uit dat het ooit zo zweverige mediteren wel degelijk hele praktische voordelen met zich meebrengt. Het is een geheim ingrediënt voor een gezonder, effectiever en gelukkiger leven. Afgezien van een betere mentale en fysieke gezondheid, harmonieuzere relaties en minder angsten zijn er nog een paar voordelen die mediterende mensen vaak ervaren.

Je krijgt meer compassie en wordt een liefdevoller persoon

Je wordt minder gefrustreerd en kan je boosheid sneller loslaten

Je concentratie wordt beter waardoor je efficiënter dingen gedaan krijgt

Je ervaart minder stress (in plaats van de vecht-vlucht stand ga je over op de rust stand)

 

Je herkent de mentale patronen die je dagelijks bezighouden en leert om deze beter los te laten

Je leert om beter in het moment te leven en minder op te gaan in de duizenden gedachtes die je hebt

”De adviezen die Pura Potenza – praktijk voor energetische therapieën en meditatie deelt, zetten je aan tot denken. Zo dacht ik altijd dat mediteren minimaal een halfuur moest duren. Nu weet ik beter, kan ik het ook beter inplannen en ervaar ik de voordelen. Ik kan nog steeds stressen , maar ik het kan het ook onderbreken door een korte meditatie. Ik zie de dingen daarna weer in een ander licht.”

Gabrielle

Irene werkt vanuit haar eigen ervaringen, interesse en opleiding vol passie. Op een rustige wijze laat ze je kennismaken met meditatie, reiki, roos reading etc. Dit doet ze zowel in een kleine groep in huiselijke kring als bij bedrijven, waarbij medewerkers hun momenten van ontspanning en “bewust-zijn” ervaren o.a. door eenvoudige ademhalingsoefeningen. Je zit lekkerder in je vel. Gun het jezelf of je medewerker. Een mooi cadeau voor de komende feestdagen of zomaar omdat je het verdient!

Gerry

Persoonlijke begeleiding

Ik maak een op jouw gerichte begeleiding hoe we jouw mindset gaan veranderen om  weer jezelf te zijn.

PET

PET staat voor Psycho Energetische Therapie. Het is een methode om bepaade gedachten en patronen te doorbreken.

Reiki

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meditatie

Meditatie is een techniek waarmee onze geest tot rust kan komen. Het draait niet om de controle over gedachten hebben.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën.

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme