Leren Mediteren

 

We hebben allemaal weleens geprobeerd om in een kleermakerszit een kwartiertje aan niks te denken. Maar wat is meditatie eigenlijk? Het is een techniek waarmee we onze geest tot rust kan komen. We kunnen een bepaalde staat van bewustzijn bereiken, die heel anders is dan de staat waar we normaal in zijn. Dat betekent dat we door alle lagen van onszelf heengaan en uiteindelijk bij die staat van bewustzijn kunnen komen.

Zo’n bewustzijn kan omschreven worden als een gevoel van stilte, rust of gelukzalig gevoel. Meditatie hoort niet bij een religie, maar is wel onderdeel van het Achtvoudige Pad binnen het boeddhisme. Ook de neuropsychologie erkent de werking van mediteren, het is een proces waarvan de stappen en gevolgen duidelijk kunnen worden gedefinieerd. Je kan op allerlei manieren meditatie beoefenen, er is niet één juiste manier. 

Inhoud

Je leert diverse techniekenom te mediteren en ervaart wat meditatie voor jou kan doen. De lessen zijn laagdrempelig en zeker niet zweverig. 

Na afloop

  • Heb je meer inzicht in wat meditatie voor jou kan betekenen
  • Ken je diverse soorten meditatie
  • Weet je hoe je lichamelijke en mentale spanning kunt verminderen

Praktische informatie

Duur: 3 dagdelen van ca 1,5 uur
Inclusief: hand out, thee/water

 

N

laagdrempelig

N

niet zweverig

N

je kunt thuis gelijk aan de slag

Een vriendin van me tipte me voor een meditatie cursus bij Irene. Ik heb vaak een druk hoofd en heb moeite om tot mijn eigen gevoel/emotie te komen. Dus die cursus leek me wel interessant. Ik was vooral heel nieuwsgierig maar ook een beetje bang dat ik allerlei dingen moest voelen en ervaren. Dat heeft Irene me de eerste les al geleerd dat niks moet. Alles wat voorbij komt is oké. Zelfs dansende Bollywood filmsterren whahahahaha. Irene is duidelijk en nuchter met haar uitleg, niks geen zweverige praat en dat maakt het ook prettig en begrijpelijk. Ik ben blij dat ik mezelf nu regelmatig zo’n rust moment gun. Als ik een paar dagen geen meditatie heb gedaan merk ik dat ik het gemist heb. Fijn ook dat de ‘druk’ er af is dat ik iets bijzonders of speciaals moet voelen.

Wendy

”Ik wilde graag kennis maken met mediteren en kwam via berichtgeving op facebook terecht bij Pura Potenza en de cursus leren mediteren. In drie avonden leerde Irene van Pura Potenza me de basis van meditatie, wat het voor me kon doen en welke soorten meditatie er zijn. De lessen waren laagdrempelig ingestoken, en door de persoonlijke aandacht, voelde ik me volledig op mijn gemak.

Wat ik vooral geleerd heb is dat er niet maar een juiste manier van mediteren is, maar dat iedereen zijn eigen modus kan vinden in mediteren. Het helpt mij om te ontspannen en me af te sluiten van allerlei prikkels van buitenaf. Voor iedereen die niet zomaar zelf aan de slag wil, is de cursus leren mediteren van Irene/Pura Potenza een fijne manier om kennis te maken met meditatie, een manier die ik graag aanbeveel..”

Nicky Fischer

Een meditatiecursus volgen bij Irene is een bijzondere ervaring. Irene is zeer gedreven en weet je op een professionele en prettige manier in te wijden in de wereld van de meditatie. Voor mij was het mijn eerste ervaring hiermee en het was echt een ‘eye-opener’. Zeer leerzaam en voor iedereen aan te raden om een cursus te gaan volgen bij Irene.

Irene

Ik heb met heel veel plezier de meditatietraining van Irene mogen meemaken. Irene weet op een zeer plezierige, overtuigende, rustgevende en professionele manier de kunst en voordelen van meditatie over te brengen. Haar kennis en ervaring in combinatie met haar empathisch vermogen zorgt ervoor dat iedereen zich snel op haar gemak voelt tijdens de training met als gevolg een goed eindresultaat. Een “must have” voor iedereen en een mooie aanvulling als bedrijf op het gebied van personeelsvoorzieningen.

Pierre

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme