Hoe leer je stress los te laten en rust te creëren?

 

Houd je vast aan bepaalde gebeurtenissen in je leven en aan jouw verwachtingen over hoe het leven zou moeten zijn? Vasthouden heeft te maken met de onbewuste angst dat je de controle over je leven kwijtraakt als je loslaat. Maar je kunt het leven niet ‘onder controle’ krijgen. Zolang je krampachtig blijft vasthouden, weiger je de werkelijkheid te aanvaarden zoals die is, je eist dat de dingen anders zijn dan ze zijn. Met alle gevolgen van dien. Het levert enkel frustratie, machteloosheid, wanhoop, angst, boosheid of verdriet op en het staat je verdere geluk in de weg. Om nog maar niet te spreken over het negatieve effect op je mentale en fysieke gezondheid. Naarmate je meer vasthoudt, worden deze effecten steeds groter en urgenter. Tot je niet meer kunt en uitgeput op de bank zit te staren naar de muur.

Dit is in de eerste plaats niet prettig voor jezelf en daarnaast kan het lijden tot (lang) ziekteverzuim en hoge verzuimkosten.

Inhoud

Deze training leert je tips en tricks om gemoedsrust te vinden en piekeren te verminderen. Je stapt uit de neerwaartse spiraal van frustratie, machteloosheid, wanhoop, angst, boosheid of verdriet.

Er is genoeg wat jij zelf kunt doen om inzicht te krijgen in hoe je los kunt laten en om een goede basis te leggen voor gemoedsrust.

Na afloop

  • Heb je meer inzicht in hoe je jouw gemoedsrust ontwikkeld
  • Weet je hoe je jouw eigen perspectief kunt verbreden voor meer gemoedsrust
  • Weet je hoe je lichamelijke en mentale spanning kunt verminderen
  • Weet je hoe je vrede sluit met jezelf en de wereld (acceptatie)

Praktische informatie

Duur: 1 dagdeel
Inclusief: hand out, thee/water

DEZE CURSUS IS OOK ONLINE TE VOLGEN

N

gemoedsrust

N

acceptatie

N

omdenken

N

los laten

Leuke les 1, heeft me meteen al (positief!) aan het denken gezet.

Gabrielle

Tot nu zorgt de training ervoor dat ik toch bij iedere les, linksom of rechtsom geconfronteerd word met controlebehoud of -verlies. Dank je wel voor de handvaten die je hiervoor aanreikt!

In 3 maanden naar rust in je hoofd en agenda

Reiki cursus graad 1

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak