Yoga Nidra

Diepe ontspanning en werken met mindset

 

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra staat ook wel bekend als slaapyoga. Het is echter veel meer dan dat. Maar wat dan?

Laten we eens beginnen met de betekenis van het woord Yoga Nidra.

  • Yoga: het pad waarmee je de relatie met jezelf en met al het leven ervaart.
  • Nidra: Veranderde status van bewustzijn, zoals waken, slapen en dromen. En daaronder weer gewaarwording, emoties, gedachten en beelden

 

Yoga Nidra is een mix van technieken:

  • Ademhaling
  • Ontspanning
  • Bewustzijnstechnieken
  • Soms met hypnose en visualisatie

Deep Sleep

Tijdens een Yoga Nidra sessie wordt je eerst rustig en stil. Daarna kom je in een fase waarin je je belemmerende overtuigingen en angsten kunt loslaten. Je krijgt de kans om een diep verlangen te manifesteren. Uiteindelijk eindig je in een heerlijke “deep sleep state” waarin je lichaam terugkeert naar de meest pure staat en daarmee het zelfhelend vermogen activeert.

Hoe werkt het?

1.

Liggen

Er gebeurt heel veel tijdens een yoga nidra sessie en dat terwijl je lekker ligt. Bijna alsof je slaapt terwijl je wakker bent. Het voelt heel ontspannen en fijn.

2.

Heling

Het lichaam kan ontspannen, herstellen en genezen op het moment dat wij onszelf niet meer in de weg staan. Wanneer het lichaam ruimte en ontspanning voelt is het tot oneindig veel in staat.

3.

Loslaten

Yoga Nidra is een methode waarmee je trauma’s en blokkades zelfstandig kunt behandelen. Zonder jaren op zoek te gaan naar de oorzaken. Alles wat in je hoofd vastzit en zijn weg nog niet naar buiten heeft gevonden kun je op een rustige manier door Yoga Nidra gaan loslaten. Simpelweg door te ontspannen wordt laagje voor laagje vrijgemaakt.

4.

Mind

Yoga Nidra is een prachtige techniek om belemmerende gedachten, overtuigingen en patronen te doorbreken en zelfs los te laten. Op deze manier wordt het mogelijk om volledig de verantwoordelijkheid terug te nemen over jezelf en je eigen leven.

Leven op een andere manier. Hier hoort de volgende stelling bij: wat als je fit, gelukkig en gezond voelen belangrijker is dan wat je daadwerkelijk de hele dag actief doet om je doelen en dromen te bereiken? Wetenschappers ontdekken steeds vaker dat alles bestaat uit energie ee frequenties. En dat alles wat op dezelfde frequentie beweegt, elkaar aantrekt. Als jij je zo vaak mogelijk gaat voelen alsof alles nu al aanwezig is, trek je dit ook daadwerkelijk naar je toe. De welbekende wet van de aantrekkingskracht.

Herstel met intuïtie. Het is belangrijk om niet altijd vanuit je mind te werken. Er is een enorm deel van ons systeem wat normaal gesproken amper gebruikt wordt. Een deel wat zoveel meer mogelijkheden in zich heeft dan alleen onze hersenen en mind. Er wordt vaak gezegd dat onze mind maar 5% is van ons totaalpakket. Yoga Nidra geeft ons de mogelijkheid om eenvoudig met die andere delen van onszelf in contact te komen. Die gebieden zijn er altijd, we hebben alleen nooit geleerd hoe we ermee kunnen werken en communiceren.

Persoonlijke begeleiding

Ik maak een op jouw gerichte begeleiding hoe we jouw mindset gaan veranderen om  weer jezelf te zijn.

PET

PET staat voor Psycho Energetische Therapie. Het is een methode om bepaade gedachten en patronen te doorbreken.

Reiki

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meditatie

Meditatie is een techniek waarmee onze geest tot rust kan komen. Het draait niet om de controle over gedachten hebben.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën.

Pura Potenza

Locatie

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

Ik sta voor je klaar

Openingstijden

Op afspraak

Te volgen op

Social Media