Cursus Reiki

Graad 1

 

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van universele levensenergie. Met deze energie wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Reiki is een holistische natuurgeneeswijze die balans brengt op alle holistische niveaus:

 • Fysiek
 • Mentaal
 • Emotioneel
 • Energetisch
 • Spiritueel

Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van heling die zeer ontspannend en verlichtend kan werken.

 Ieder mens staat in verbinding met die universele levensenergie. Vanaf je geboorte ontwikkel je allerlei patronen, overlevingsmechanismen en blokkades; door ervaringen, door je opvoeding, door alles wat je meemaakt en waardoor je op een bepaalde manier gaat leven.

Dit wordt steeds meer ontwikkeld naarmate je ouder wordt. Als pasgeborene heb je die blokkades en mechanismen nog niet. Je bent, met andere woorden, bij je geboorte nog helemaal puur en staat zonder enige obstructie in verbinding met de universele energie. Dit noemen we heel en compleet zijn. Door je ontwikkeling, opvoeding, ervaringen en allerlei omgevingsfactoren is die verbinding steeds minder puur; je bouwt als het ware lampenkapjes om je heen, waardoor het licht van de energie steeds iets minder fel wordt.

 Door al deze factoren kun je de verbinding kwijt gaan raken. Als je verbinding kwijt raakt, kan dat een teken zijn dat je je hart niet meer volgt. Je gaat bijvoorbeeld steeds meer met de verwachtingen van anderen in je omgeving mee in plaats van naar jezelf te luisteren, waardoor je onzeker of onrustig wordt en maakt geen verbinding meer met je gevoel. Je zit steeds meer in je hoofd, vol met gedachten en dwingende overtuigingen. Hierdoor kun je uiteindelijk allerlei klachten krijgen, waarvan de oorzaak steeds dieper zit. Je kunt ziek worden op verschillende holistische niveaus: bijvoorbeeld mentaal en energetisch doordat je een burn-out krijgt, mentaal en emotioneel depressief raakt of fysiek allerlei klachten krijgt waar je niet direct een aanwijsbare oorzaak voor kunt vinden.

Reiki zorgt ervoor dat de verbinding met de universele energie hersteld wordt. Een Reiki therapeut kan je helpen de energie weer vrij, dus zonder blokkades, te laten stromen. Je zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en je holistische niveaus worden in balans gebracht. Hoe sterker de energie is die wordt doorgegeven, hoe meer balans je kunt bereiken. Reiki gaat dus verder dan alleen de klacht die aan de oppervlakte ligt, maar benadert juist de oorzaak ervan en kan op die manier helend werken en rust en ontspanning brengen.

Als je ook wilt leren hoe je Reiki kunt doorgeven en daarmee jezelf (en anderen) kunt helpen om gezonder en gelukkiger te leven, dan kun je een Reiki cursus doen.

Je begint met Reiki 1 en kunt daarna eventueel verder gaan met Reiki 2 en 3 (A en B)

De energie die je ontvangt en doorgeeft, wordt in elke opvolgende cursus steeds sterker. De holistische niveaus komen uitgebreid aan bod in de Reiki cursussen. Reiki 1 gaat vooral op het fysieke niveau in, Reiki 2 verdiept zich in het mentale en emotionele niveau en bij Reiki 3 wordt je spirituele niveau sterker ontwikkeld. Tezamen werken ze op energetisch niveau, omdat er bij Reiki wordt gewerkt met energie.

 In een Reiki cursus word je begeleid door een Reiki Master. Deze helpt je om je energiekanaal (verder) open te zetten en zo je systeem te laten doorstromen met Reiki-energie. Dat openzetten van je energiekanaal wordt een inwijding genoemd. Elke Reiki cursus kent zijn eigen inwijdingen, gericht op de niveaus waarop je de energie gaat inzetten. Met de inwijding wordt je systeem vrij gemaakt van blokkades en gereinigd, zodat de energie vrij kan stromen.

In de Reiki 1-cursus krijg je vier van deze inwijdingen en leer je vooral op fysiek niveau te behandelen. Je krijgt na deze cursus een aantal oefeningen mee, die je thuis gedurende een aantal dagen kunt gaan inzetten. Dit heeft als doel om de Reiki energie goed in je systeem te laten integreren.

  Inhoud

  Je wordt in vier keer ‘afgestemd’. Een ander woord is ook wel ‘ geinitieerd’ of ‘ingewijd’. 

  Het leren van de basisposities voor een behandeling van jezelf en de posities voor een complete of  verkorte behandeling van andere

  Uitleg wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen

  Behandeling geschiedenis van Reiki

  De cursisten krijgen de gelegenheid elkaar te behandelen en zelf behandeld te worden

  De reiki-principes worden doorgenomen en uitgelegd

  Individueel of in groep van maximaal 6 personen

  De cursus wordt afgesloten met een officieel certificaat waarop staat dat en door wie je bent ingewijd in de eerste graad

  Na afloop kun je

  • Jezelf behandelen
  • Een stoelbehandeling aan iemand anders geven
  • Een volledige liggende behandeling van de voor- en achterkant aan iemand anders te geven

  Praktische informatie

  Duur: 4 dagdelen of 2 dagen
  Inclusief: hand out, thee/water, 4 inwijdingen

   

  N

  uitleg en praktijk

  N

  praktische tips

  Pura Potenza

  Locatie

  St Luciastraat 28,  Weert

  Maak een afspraak

  Ik sta voor je klaar

  Openingstijden

  Op afspraak

  Te volgen op

  Social Media