Hoe kan Reiki jou helpen om lekker in je vel te zitten?

Kijk je alleen naar de klacht of ook naar de oorzaak?

Als je naar de dokter gaat, behandelt die jouw klacht bv keelpijn, maagklachten, slapeloosheid.

Als je naar een reikibeoefenaar gaat, behandelt die jou, de persoon die aan de klacht lijdt (of de persoon die geen klachten heeft maar weet dat ze wel gaat krijgen als ze niet voor zichzelf zorgt).

Heb je je ooit afgevraagd hoe Reiki-healing precies helpt?

Het is een feit dat we niet precies weten hoe Reiki werkt. Reiki is een spirituele oefening, net als meditatie, yoga of tai chi. Spiritualiteit is een subjectieve ervaring.

Toch zijn er stukjes die we wel kennen. Laten we beginnen met kijken naar de ervaring van een reikibehandeling.

Ervaring

Wanneer je voor een reikibehandeling gaat, zal de behandelaar zijn/haar handen op het deel van je lichaam leggen dat pijn doet. Maar ook op andere delen van het lichaam. Dat laatste omdat de kern van de onbalans vaak op een andere plek zit dan waar je symptomen hebt.

De meeste Reiki-beoefenaars plaatsen hun handen op een reeks handplaatsingen op het hoofd en de voor- en achterkant van het lichaam.

Tijdens de behandeling kun je gewaarwordingen opmerken waar de handen van de behandelaar zijn, maar ook op andere plaatsen in het lichaam. Warmte en subtiele beweging zijn veel voorkomende ervaringen.

Of je merkt misschien dat een deel van je lichaam meer ruimte krijgt, dat het prettiger voelt. Als je pijn had, zal het waarschijnlijk afnemen en mogelijk verdwijnen, zelfs als de reikibeoefenaar het pijnlijke gebied nog niet heeft aangeraakt.

Zelfgenezend vermogen

Het maakt niet uit waar de handen van de Reiki-beoefenaar zijn, of hoe licht het contact ook is.Het belangrijkste voordeel van Reiki-healing zit hem in wat er achter de schermen gebeurt, in je eigen lichaam, waar het zich herinnert wat het het beste weet: hoe het zichzelf kan genezen. En de eerste stap bij zelfgenezing is om het evenwicht in het systeem te herstellen.

De conventionele geneeskunde pakt symptomen en aandoeningen aan en dat is ook nodig. Als er een open-beenbreuk is, een hartaanval etc, dan is er gelijk zorgnodig om de symptomen aan te pakken. Niemand wil een wereld zonder ziekenhuizen. Dat kan ook niet.

Reiki-beoefening werkt anders en aanvullend.

In plaats van elke klacht direct te bestrijden, brengt Reiki-beoefening je hele systeem in evenwicht. Als je lichaam in balans is, werken je eigen zelfherstellende mechanismen optimaal.

Terwijl een Reiki-hand lichtjes op een bepaald deel van je lichaam rust, of er nu wel of niet een waarneembare lokale reactie is, is er een algehele reactie als je systeem verschuift naar dominantie van het parasympathische zenuwstelsel (PNS).

Parasympathisch zenuwstelsel

Wanneer je Parasympathisch zenuwstelsel (zeg maar jouw rempedaal) aan het werk is, bevindt het lichaam zich in rust-en-verteringsmodus. Dit betekent dat zijn prioriteit is om te herstellen, te genezen, om zichzelf diep te voeden en te herstellen. Het lichaam weet heel goed hoe het deze dingen moet doen, maar onze drukke levensstijl houdt ons in de reactieve sympathische zenuwstelsel (SNS) -modus (jouw gaspedaal), waarbij het lichaam de prioriteit heeft om de dag door te komen, om te vechten of vluchten, om te overleven.

Het is heel belangrijk dat er na een periode van stress of pijn, een periode komt van rust en herstel. Dat houdt je lichaam in balans.

Reiki is dus een super mooie methode als aanvulling op de regulieren geneeskunde, om je lichaam in balans te houden, het te laten rusten en te laten herstellen.

Bron: Pamela Miles

Ik sta voor je klaar om je te begeleiden met Reiki. Dit kan door je te laten behandelen met Reiki of door zelf Reiki te leren geven. Kijk op mijn site naar de mogelijkheden.

 

Find your balance, energy & happiness the natural way.

Kijk hier voor meer informatie over de Reiki cursus

Pura Potenza

Locatie

 

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

 

Neem contact op

Openingstijden

 

Op afspraak

Op zoek naar meer rust en energie? 

In mijn GRATIS e-book lees je precies hoe je dat voor elkaar krijgt.

zelfzorg is geen egoïsme