Stress-reductie op de werkvloer

Vindt balans voor jouw werknemers en je bedrijf op een natuurlijke manier

Stressreductie op de werkvloer

Voor veel bedrijven en overheden staat verzuimpreventie hoog op de agenda, maar wordt het effect van (tijdige) stressreductie onderschat. Stress is immers een van de belangrijkste oorzaken van uitval en ziekteverzuim bij werknemers.

Onrust, gejaagdheid, slecht slapen, irritatie, snel boos worden of niet lekker in je vel zitten; het zijn allemaal uitingen van stress. Helaas wordt dit niet altijd als zodanig herkend.
De link met (chronische) stress wordt meestal pas gelegd als het al te laat is en de werknemer overspannen of met burn out thuis zit.

 

Voorkom (langdurige) uitval met een stressreductie behandeling

Misschien heb jij als manager of werkgever al gemerkt dat je werknemer (te) veel op zijn bordje krijgt en een kort lontje heeft. Hij maakt meer fouten, heeft zijn werk niet op tijd af en wordt snel en onredelijk boos. Dit legt een druk op het hele team.  Of de oorzaak in de privé- of werksfeer ligt maakt hierbij niet uit; het effect is hetzelfde.

Als werkgever is het zaak tijdig actie te ondernemen als je stress signaleert bij een werknemer. In de praktijk blijkt dat actief en effectief werken aan stressreductie vaak niet of te laat gebeurt. We denken dat het wel meevalt met de stress, dat we alles nog onder controle hebben of dat het met een dagje vrij wel weer over is. Helaas blijkt dit niet zo te werken. Een werknemer blijft vaak net zolang doorgaan tot het echt niet meer gaat en hij zich ziek moet melden. Vaak blijkt dan pas dat hij alle reserves heeft verbruikt en (zeer) lange tijd nodig heeft om weer te herstellen.

Door tijdig een behandeling aan te bieden, kun je verzuim voorkomen of de duur van het verzuim reduceren.

Het herstellen van de energiebalans

Stressreductie kun je natuurlijk op allerlei manieren bereiken, bijvoorbeeld door een training mindfulness, door meditatie, door ontspanningsoefeningen etc.

Ik bied een unieke stressreductie behandeling aan: er wordt niet alleen gewerkt aan het herstel van de energiebalans en ontspanning. Er wordt ook gewerkt aan bewustwording en inzicht in de oorzaak van stressklachten, zodat deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Soms kan één behandeling al voldoende zijn, soms zijn meerdere behandelingen (kort) achter elkaar nodig om helder inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten.

Ik bied een behandeling op maat, afgestemd op wat er op dat moment nodig is. Maar groepstrainingen zijn ook mogelijk.

Wil jij als werkgever een rol spelen in het welzijn van je werknemers en op die manier ook (onnodig) verzuim tegen gaan?
Streef jij naar een gezond werkklimaat?
Wil je actief bijdragen aan de gezondheid van je werknemers?
Ervaar jijzelf stress op je werk of wil je preventief stressklachten voorkomen?

 

 

Wat bied ik aan?

Ik bied 3 vormen aan van begeleiding:

  • Persoonlijke begeleiding van 10×1 uur (met de mogelijkheid tot uitbreiding)
  • Persoonlijke begeleiding van 10×1 uur (met de mogelijkheid tot uitbreiding) en daarna een jaarlijks onderhoud van 3×1 uur.
  • Training voor meerdere werknemers tegelijk binnen jouw bedrijf

En laten we eerlijk zijn, een vitale werknemer verzuimt minder, is gemotiveerd en is productiever. Hierdoor dalen de verzuimkosten. Een vitaal bedrijf straalt dit uit en dat merken de klanten van het bedrijf ook.

Persoonlijke begeleiding

Ik maak een op jouw gerichte begeleiding hoe we jouw mindset gaan veranderen om  weer jezelf te zijn.

PET

PET staat voor Psycho Energetische Therapie. Het is een methode om bepaade gedachten en patronen te doorbreken.

Reiki

Reiki is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Meditatie

Meditatie is een techniek waarmee onze geest tot rust kan komen. Het draait niet om de controle over gedachten hebben.

Aromatherapie

Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid met gebruikmaking van essentiële oliën.

Pura Potenza

Locatie

St Luciastraat 28,  Weert

Maak een afspraak

Ik sta voor je klaar

Openingstijden

Op afspraak

Te volgen op

Social Media